L'Ajuntament de Xàbia trau a la licitació la urbanització del carrer Vicenza

27 oct 2014 L'obra comportarà la demolició de “Vila Sarita” un edifici en primera línia de costa abandonat des dels anys 90

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat la licitació del projecte d'urbanització del carrer Vicenza, en el tram que uneix el carrer Gènova amb l'Avinguda del Mediterrani. Es tracta d'un treball que, a més de les obres pròpies d'urbanització viària, comporta també la creació de passos de vianants i la demolició d'una edificació en estat de ruïna (coneguda com a Vila Sarita), adquirida fa uns mesos per l'Ajuntament.
La finca, en primera línia de costa, va ser abandonada pels seus propietaris quan el Pla General de 1990 la va dibuixar enmig d'un vial. Des de llavors, està envoltada de mala herba i en condicions poc salubres.
I és que el procés per a expropiar-la ha estat enquistat durant dues dècades fins que aquesta legislatura s'ha aconseguit un acord econòmic per l'expropiació. Del milió d'euros en el qual es va taxar inicialment aquesta parcel·la de 900 metres en primera línia, finalment el Consistori va pagar 500.000, inversió justificada que l'obertura del carrer Vicenza és clau per a connectar el Primer Muntanyar i l'Avinguda Augusta, donant alternatives al tràfic i generant més aparcament proper a la platja.
Ara l'Ajuntament ha obtingut per fi el permís de Costes per a engegar l'obra i pot contractar el projecte, que ascendeix a 228.531 euros i que pel seu pressupost es licitarà a través del procediment negociat, és a dir, que és el Consistori qui convida a diverses empreses perquè presenten les seues propostes i d'entre elles es triarà la més econòmica. De moment s'han retirat i conservat els arcs de tosca sota supervisió del Museu i ara queden per davant tres mesos d'obres que és el termini d'execució dels treballs.
El projecte, que ha sigut redactat pels tècnics municipals, es finançarà amb el romanent de tresoreria del passat exercici. L'alcalde, José Chulvi, ha assenyalat que l'obertura del carrer Vicenza al costat de la urbanització d'un tram de l'Avinguda Augusta suposarà el desbloqueig d'un dels problemes urbanístics més complexos que ha assumit la Corporació i comportarà la millora en imatge i comunicació d'aquest important vial que aglutina nombroses urbanitzacions.
Chulvi ha destacat la fluïda coordinació entre els departaments d'Urbanisme i Obres per a poder posar en marxa aquestes actuacions.