Xàbia acull aquest dissabte les jornades sobre el moscatell de la Marina Alta

21 oct 2014 L'assistència és gratuïta però és aconsellable inscriure's en l'oficina del Creama

La regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Xàbia i l'Associació de Defensors del Moscatell a la Marina Alta han organitzat en el municipi les VI jornades vitícoles sobre el moscatell per a aquest dissabte 25 d'octubre. L'activitat es desenvoluparà al matí en el Centre Social (carrer Rafael Echagüe) i per a participar cal inscriure's en el Creama Xàbia (oficina en Avinguda Trenc d’Alba número 2 o telèfon 965794266).
Segons expliquen des de l'organització, al llarg del matí s'exposaran i debatran alguns dels problemes del sector en la comarca des de la visió de diferents especialistes, es veuran les perspectives de futur i la importància de la continuïtat i pervivència del Moscatell com a peça clau del paisatge comarcal. Les matèries a tractar van dirigides a estudiants, al sector turístic, a la restauració i al públic en general.
El programa de la jornada comença a les 9’30 hores amb la inauguració per part de l'alcalde, José Chulvi, i el president de l'associació, Jaume Soler. Obrirà les ponències explicant el seu projecte de “microvinya” Joan Cascans, propietari del celler de la Muntanya a Muro d´Alcoi. Després d'un descans Antoni Espinós, de la Fundació Cirne, parlarà de la pansa i després hi haurà una altra ponència sobre les rutes del vi. Els encarregats de clausurar les jornades seran l'alcalde i el conseller de Agricultura, Pepe Ciscar.