La Trobada per la Salut de Xàbia informarà enguany també sobre l'ébola

15 oct 2014 Aquestes jornades que se celebren fa cinc anys inclouen stands sobre prevenció i hàbits saludables, a més de tallers per als escolars

L'assemblea local de Creu Roja de Xàbia, dins de les seues accions per a la divulgació dels hàbits saludables, ofereix la cinquena edició de la seua “Trobada per a la salut” unes jornades en les quals combina tallers per a escolars amb altres activitats enfocades a la prevenció de malalties entre la població en general. Des dels seus inicis, aquesta campanya de Creu Roja compta amb el suport de l'Ajuntament de Xàbia i de l'àrea de Salut Pública, als quals enguany se suma l'hospital comarcal amb els seus professionals que estaran també en les carpes en les quals s'oferirà assessorament personal, consells o es realitzaran gratuïtament exàmens bàsics com la presa de tensió, el mesurament del sucre, la revisió dels ulls o lunars.
El president de Creu Roja Xàbia, José Luis Doménech, ha avançat que les jornades es desenvoluparan del dilluns 20 al dimecres 22 d'octubre en la placeta del Convent. Als matins es dedicaran als grups escolars de sisè de primària i cambra de secundària del municipi i les vesprades del dilluns i dimarts (des de les 16’30 a les 19’30 hores) els stands estaran oberts al públic en general. El dilluns hi haurà una carpa dedicada a l'alimentació saludable i a l'exercici i osteoporosi, una altra de primers auxilis, una dedicada a l'endocrinologia i una altra a la fisioteràpia o la psicologia. A més, ha afegit Domenech, s'habilitarà un espai informatiu sobre l'ébola, tant a nivell mèdic com per a exposar el treball que Creu Roja està desenvolupant sobre el terreny a Àfrica. I és que, segons han confirmat els representants del sistema sanitari comarcal, a tenor del primer contagi a Espanya, hi ha molta demanda d'informació, alguna cosa necessari per a reduir l'alarma social.
El dimarts, a més de les carpes esmentades, també hi haurà una dedicada a la urologia altres a la dermatologia i a la visió. Com a activitat complementària, el Centre Excursionista també instal·larà un rocòdrom on aprendre a escalar.
L'edil de Sanitat de Xàbia, Tere Bisquert, ha convidat a totes les persones al fet que es passen per aquestes interessants jornades i aprofiten que tenen als professionals a peu de carrer per a informar-se. Bisquert ha posat en relleu la importància de treballar en la prevenció i per la salut i ha afegit que el sistema de carpes temàtiques d'aquesta trobada sanitària és molt dinàmic, àgil i profitós ja que afavoreix la relació directa entre ciutadà i sanitari.
Des del departament de Salut Pública s'han mostrat satisfets de col·laborar amb aquesta activitat en prevenció amb tanta acceptació (l'any passat van rebre unes 1.000 visites entre estudiants i veïns). També des de l'hospital, el seu director Ángel Gimenez ha brindat el seu suport a aquestes jornades que treballen per la salut i posen en valor el treball dels professionals.