La Romàntica del Saladar i Antonio Erades, reconeguts amb els premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia

10 oct 2014 L'alcalde defensa en el seu discurs la política honesta i apel·la per força ciutadana per a superar els obstacles

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir el 9 d'Octubre amb l'acte institucional de lliurament dels premis Vila de Xàbia, guardons que enguany han distingit a Antonio Erades en l'apartat de la Solidaritat per la seua predisposició a ajudar als altres sobretot amb companyia i música per als ancians i a l'agrupació musical La Romàntica del Saladar en els Valors Cívics pel seu treball en la recuperació del patrimoni cultural i la música tradicional.
Després de ser presentat al públic en un divertit vídeo preparat pels seus néts, el primer a arreplegar el seu premi va ser Antonio Erades, qui va fer gala del seu gran sentit de l'humor i va voler dedicar el reconeixement a totes les persones majors.
Per part de la Romàntica del Saladar va delegar en Tolo Bas la recollida del guardó, que van dedicar a el “pare de la RAS”, a Pep Bas “Coeta”, gran impulsor d'aquest projecte cultural. El conjunt de músics van interpretar uns temes en el saló de plens replet.
L'acte va finalitzar amb el discurs de l'alcalde, José Chulvi, que va definir els guardons com un reconeixement públic a aquelles persones o col·lectius que dia després de dia demostren una activitat i comportament “mereixedors de respecte i admiració col·lectiva”. Chulvi va defensar la tradició de Xàbia de festejar el 9 d'Octubre amb aquests guardons que “donen visibilitat a aquest treball i esforç i també són una manera de convertir a persones que treballen de forma discreta en els en els referents positius que tant necessitem trobar en aquests temps”.
I és que l'alcalde de Xàbia va realitzar en el seu discurs una al·lusió a les “situacions i actuacions que semblen obstinar-se a desprestigiar als valencians com a poble” i va posar l'accent en què “enfront d'unes poques persones amb comportaments vergonyants hi ha milers de valencians que posen tota la seua força a donar-li vida a aquesta terra i la seua cultura”. És més, el responsable municipal va apel·lar al paper actiu de la ciutadania com a revulsiu i clau en la defensa dels drets bàsics, com l'educació i la sanitat, i altres valors propis com el medi ambient o la cultura. “No podem quedar-nos de braços creuats i esperar miracles. Hem de donar el primer pas i des de la unió social i la cooperació comarcal tractar de superar aqueixos obstacles que l'economia i la política d'a dalt ens posa i crear-nos un bon futur sense perdre la personalitat”, va incidir.
Chulvi també va incloure una defensa pública de la política, “de la qual es fa a peu de carrer, posant-se al costat de la gent, escoltant els seus problemes, ajudant a qui ho necessita i transformant proposades en realitat”. El primer edil va dir creure en la política “com a eina imprescindible per a avançar com a societat i de solucionar el que no és possible de manera individual”. “Entre tots hem de fer un esforç per a tornar a posar-la en val or i qui no ho entenga així que es vaja a casa”.
Per a acabar l'alcalde ha fet una crida a expressar-nos com a poble i a celebrar una festa que ens cohesiona i ens dóna sentit com a poble recordant allò que ens identifica i ens diferencia que és la llengua, els símbols i les tradicions”.