Xàbia ofereix una xarrada per a guiar als pares en com promoure el bon ús de mòbils i internet en els xiquets i adolescents

08 oct 2014 El ponent Urko Fernández parlarà dels perills i oportunitats lligats a les noves tecnologies

Quan cal posar límit a l'ús del smartphone? És segur que un menor tinga perfil en determinades xarxes socials? Aquestes preguntes són cada dia més freqüents per als pares davant el protagonisme de les noves tecnologies en la vida quotidiana dels seus fills. La inquietud traslladada a l'Ajuntament per moltes famílies pels riscos que comporta l'ús d'internet té resposta amb la conferència específica que s'ha programat per a la setmana vinent des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Xàbia.
La xarrada, especialment dirigida per a pares i mares, es titula “Internet i Smartphones: com promoure un ús adequat en els nostres fills” i serà a càrrec de Urko Fernández, enginyer en apps, expert en privadesa i seguretat en Internet, investigador, docent i director de projectes en la OGN Pantalles Amigues.
La conferència tindrà lloc dijous que ve, 16 d'octubre, a partir de les 19’30 hores en el saló d'actes de la Casa de Cultura de Xàbia. L'accés és lliure i gratuït fins a completar aforament.
Segons ha avançat el psicòleg de la UPCCA de Xàbia, Javier Costa, Urko Fernández parlarà tant dels perills com de les oportunitats que comporta l'ús de les noves tecnologies en xiquets i adolescents i donarà consells sobre com promoure un ús segur, saludable i en valors de les xarxes socials i Internet.
Altres temes a comentar seran l'actitud que han de seguir els pares davant la irrupció dels seus fills en xarxes socials o el seu ús de videojocs i smartphones, el tipus de control depenent de l'edat del xiquet o el nou tipus de delictes associats a internet.