La Policia Local de Xàbia celebra els Ángeles Custodis i la seua distinció honorífica al “mèrit policial” atorgada per la Generalitat

03 oct 2014 L'Ajuntament agraeix el paper dels agents locals en l'incendi de la Plana

La Policia Local de Xàbia ha celebrat avui el dia del seu patró, els Ángeles Custodis, amb un acte institucional en el qual l'Ajuntament ha fet un públic reconeixement del seu treball i els ha felicitat per mantenir unes xifres de criminalitat per baix de la mitjana autonòmica.
El saló de plens s'ha omplert d'agents, familiars, i representants d'altres cossos de seguretat de la comarca amb els quals la Policia Local col·labora estretament. Entre ells, la Policia Local de Poble Nou de Benitatxell, Policia Local de Dénia, Guàrdia Civil de Xàbia, Bombers de la Marina Alta i cossos voluntaris com a Bombers Voluntaris de Balcón al Mar.
L'intendent, José Antonio Monfort, ha obert els discursos amb una defensa de la funció pública i de la nova filosofia de proximitat, cooperació i ajuda que defineix als cossos locals de policia del futur.
Tant el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, com l'alcalde, José Chulvi, han felicitat a la Policia Local per la seua recent distinció honorífica a el “Mèrit Policial” que els ha concedit la Generalitat Valenciana per la seua professionalitat, lliurament, rigor i exemplaritat amb la qual desenvolupen un treball en benefici de la societat valenciana.
Tots dos responsables municipals han tingut un especial esment al paper que van jugar els agents locals el dia de l'incendi forestal del Montgó, encarregant-se del desallotjament de veïns, treballs de coordinació i fins i tot a apagar el foc en els moments de major perill. En aquest sentit, l'alcalde ha traslladat el seu respecte i admiració i l'agraïment de tots els veïns de Xàbia pel coratge que van demostrar aqueixa nit i els ha assegurat que aquest episodi li ha permès constatar que “la Policia Local de Xàbia és un cos ple de grans professionals i de grans persones”.
En aquest punt, José Chulvi ha volgut també donar les gràcies a tots els voluntaris de Protecció Civil, Bombers Voluntaris de Balconada al Mar i Creu Roja, i a la Guàrdia Civil, Policia i Protecció Civil de Benitatxell, brigades forestals, pilots, soldats de la UME i als Bombers de la Diputació. “Que ningú es confonga, una crítica i autocrítica en determinades qüestions no lleva l'agraïment infinit per part del poble de Xàbia a tots les persones que van treballar aqueixos dies”.
En l'acte, conduït per l'agent Jeannine Cantó, s'han lliurat els distintius als agents que compleixen 10, 15, 20, 25 i 30 anys de servei: Enrique Rubio, Benjamí García, Deva Fernández i Jaime Más, Gema Marcos, Carmen Buigues i Juan Antonio Sotos, José Miguel Caselles, José Antonio Monfort , Jorge Jesús Romá, José Sebastián Andrés, Vicenta Salomé Bolufer, Francis Juan Cholbi i Vicentre Ivars.
També han lliurat els trofeus del torn de futbol 7 (que va guanyar l'equip de la Guàrdia civil, amb un segon posat per a la Policia i el tercer per a l'equip de l'Ajuntament), el de tir que va guanyar l'equip de la Policia Local i el de tir individual amb Francisco Cholbi el tercer lloc, Alejandro Jávega en segon i José Ignacio Muñoz com a campió.