Les brigades forestals de Xàbia comencen a retirar pins cremats de la Plana

02 oct 2014 L'Ajuntament demanarà a la Conselleria de Medi ambient un informe sobre l'actuació en l'incendi

L'Ajuntament de Xàbia ha iniciat avui els treballs d'emergència per a la restauració forestal i paisatgística de la zona de la Plana afectada per l'incendi. És la brigada municipal forestal la que ha començat a tallar i retirar els pins cremats dels perímetres propers als vials, com són el camí de la Cova Tallada o la carretera al far. Aquesta neteja, junt a la reconstrucció del punt verd per a la recollida de residus en la plana i la reposició de la senyalització en vertical, conformen la primera fase en la planificació dels treballs d'emergència que emprèn el Consistori.
La setmana vinent s'incorporaran més treballadors d'empreses contractades específicament i a més de les tasques forestals s'encarregaran de la reposició de abancalaments i murs. Tots aquests treballs estan sent dirigits des de l'àrea municipal de Medi ambient, segueixen les pautes tècniques aconsellables després d'un incendi forestal i estan autoritzades per l'adreça del parc natural. Així mateix, l'Ajuntament està a l'espera de conèixer com serà la intervenció de la Conselleria de Medi ambient per a així poder coordinar-se i planificar el gran treball que hi ha per davant.
Ahir l'alcalde, José Chulvi, va convocar una reunió extraordinària de la comissió de Medi ambient i Serveis per a, tal com se li va sol·licitar en l'últim ple, analitzar tota la informació disponible sobre l'incendi, l'operatiu d'extinció, la recerca en curs i les mesures a prendre. En aquesta reunió tots els partits polítics van poder veure els informes realitzats tant per la Policia, Medi ambient i Amjasa sobre la gestió de l'incendi. L'alcalde també va informar a la resta de regidors que, de moment, no han rebut cap notificació sobre la recerca realitzada posteriorment per a determinar l'origen del foc.
Després de veure aquesta documentació es va acordar preparar una bateria de preguntes i demanar documentació a la Conselleria de Medi ambient sobre com es va actuar en l'incendi.
En la reunió d'ahir també es va posar al corrent de totes les gestions amb el parc natural i els veïns de la plana, les reunions de seguiment i els acords presos, així com de la tramitació de la declaració d'emergència per als treballs.