La ruta dels riuraus es presenta als informadors turístics de la Comunitat Valenciana

02 oct 2014 El recorregut fa parada a Xàbia per a mostrar les cases burgeses dels comerciants de pansa i el riurau d’Arnauda

Al voltant de 40 informadors de la xarxa de Tourist Info de la Comunitat Valenciana han participat avui en una visita guiada per a promocionar la recentment inaugurada “ruta dels riuraus de la Marina Alta”. La ruta ha començat a Xàbia, on els visitants han sigut rebuts pel regidor de Turisme, Antonio Miragall, i el personal de l'oficina de turisme del municipi. Primer s'ha realitzat la presentació del projecte cultural, exemple de la col·laboració comarcal a nivell públic i privat, i que conjumina patrimoni arquitectònic, paisatge agrícola, gastronomia i història. I després han participat en un passeig en el qual han pogut veure algunes de les cases senyorials que va construir en el Centre Històric la burgesia enriquida amb el comerç de la pansa i el riurau d’Arnauda, reconstruït per l'Ajuntament en el parc Montaner.
A continuació, el recorregut els ha portat a la finca de la Seranda, situada a Gata de Gorgos, on s'ha fet una demostració del procés d'elaboració de la pansa amb la tradicional “escaldà”, al riurau de Jesús Pobre on han gaudit d'un menjar a força de productes típics, i a dos cellers de Parcent on s'elabora el benvolgut vi de moscatell.
L'objectiu d'aquesta activitat promocional és acostar aquest producte turístic comarcal als treballadors que dia a dia atenen als turistes que arriben a la Comunitat perquè així puguen recomanar-los la ruta dels riuraus.