Xàbia rep més de 50.000 euros com a plus d'eficiència pel bon reciclatge del cartó i paper

30 sep 2014 Aquesta quantitat se suma a les quotes que ingressa per la gestió mensual i eleva a 175.000 euros els ingressos per aquest concepte en 2013

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut un ingrés extraordinari de 58.275 euros (IVA inclòs) en concepte de plus anual d'eficiència per tenir un reciclatge de paper i cartó major a les previsions mínimes que marca Ecoembes, amb qui es té un conveni per a la gestió de l'arreplegat en els contenidors blaus. Aquesta xifra cal sumar-la als pagaments que realitza aquesta empresa per la quantitat de residus arreplegats cada mes, la qual cosa elevaria a uns 175.000 euros l'ingrés total per aquest concepte de l'exercici del 2013, ja que s'abona a any vençut.
Des del departament de Serveis, que dirigeix la regidor Doris Courcelles, s'ha felicitat als ciutadans per contribuir a una millor gestió dels residus i se'ls ha animat al fet que seguisquen per aquest camí. Xàbia sol ingressar des de fa anys aquest “plus d'eficiència”, una quantitat que cada any varia ja que es premia la quantitat de residus seleccionats i molts altres paràmetres però es penalitza si entre el dipositat en el contenidor hi ha coses que no toquen, la qual cosa es considera com a residus “impropis”. És per açò, que es recorda que el contenidor blau solament admet paper, cartó mentre que els envasos lleugers van al groc.