Música i literatura envolten la festivitat del 9 d’Octubre a Xàbia

30 sep 2014 Els premis Vila de Xàbia es lliuren en l'Ajuntament el dijous en un acte institucional

L'Ajuntament de Xàbia celebra com cada any la festivitat del 9 d’Octubre amb l'acte institucional de lliurament dels premis “Vila de Xàbia” i una programació cultural en la qual estan presents els signes d'identitat valencià.
Enguany comença aquest mateix divendres, 3 d'octubre, amb un concert a càrrec de Dolçtab Jazz, una agrupació que incorpora la dolçaina a la música jazz. L'actuació, prevista a les 20 hores en la Casa de la Cultura servirà per a presentar el nou treball de Josep Alemany (dolçaina), Lolo Garcia (saxo i flauta), Enrique Pedrón (teclats), Isaac Martinez (guitarra elèctrica), Miguel Serna (baix elèctric) i Mariana Steimberg (bateria) que en aquest concert comptaran amb la col·laboració del cantant “d’estil” Josep Aparicio “Apa” i el versador Josemi Sánchez. El preu de les entrades és de 5 euros.
La programació continua el dissabte, dia 4, amb un concert de les bandes joves del Centre Artístic Musical de Xàbia i de l’Escola de Música de Pedreguer, que serà a les 22 hores en l'església de Sant Bertomeu.
El dimarts dia 7 les activitats giraran entorn del riurau, primer amb la inauguració de l'exposició d'il·lustracions de la publicació “Contes de Riurau”, a les 19’30 hores en la Casa de Tena seguida de la presentació del propi llibre, de l'escriptora local Pepa Guardiola, en el riurau d’Arnauda del parc Montaner. El dimecres 8, a les 20 hores en la Casa de Cultura s'escenificarà un espectacle poètic musical basat en L'Odissea d'Homer a càrreg de Tomàs Llopis i Miquel Pérez Perelló a la guitarra. L'entrada també tindrà un preu de cinc euros.
Finalment l'Ajuntament culminarà la celebració del 9 d’octubre amb el lliurament dels premis “Vila de Xàbia” a la solidaritat i als valors cívics en el marc de l'acte institucional que començarà a les 11’30 hores en el saló de plens. Els guardons, aprovats per unanimitat per la Corporació municipal, s'han designat a Antonio Erades Bou en l'apartat de Solidaritat i l'agrupació musical Romàntica Alternativa del Saladar (coneguda popularment com la RAS) en l'apartat de Valors Cívics.
La regidora de Cultura, Empar Bolufer, ha convidat a tots els xabieros a que participen d'aquesta programació.