Amics del Museu de Xàbia es dona a conèixer amb un nou fullet

30 sep 2014 Una visita nocturna per a conèixer l'arquitectura modernista de Pedreguer enceta la programació de la tardor

L'associació Amics del Museu de Xàbia (AMUX) ha programat diverses activitats per a tenir un ocupat i interessant tardor. Aquestes es poden consultar a més d'en el seu web i xarxes socials en un nou fullet publicitari dissenyat per un dels seus socis i que està distribuït en diferents punts del municipi. En aquest s'explica la filosofia de AMUX (una associació cultural i voluntària creada només fa dos anys per a desenvolupar el coneixement del Museu de Xàbia i les seues col·leccions arqueològiques i etnogràfiques) així com les seues constants activitats xarres, excursions guiades i passejos, així com esdeveniments socials temàtics i ambientats en alguna fase històrica.
El pròxim esdeveniment inclòs ja en el programa de tardor és una visita guiada a peu i a la nit el dissabte 4 d'octubre per a conèixer la "Arquitectura Eclèctica i Modernista" de Pedreguer visitant edificis com Els Pòrxens, El Repés, l'Ajuntament i nombroses cases particulars pertanyents a la burgesia local. També es recorrerà el nucli morisc i s'explicaran alguns aspectes històrics de la ciutat. Per a ampliar informació o reserves es pot consultar la web
www.amuxabia.weebly.com.
També a l'octubre, el director del museu i arqueòleg Ximo Bolufer posarà al corrent als socis de les últimes notícies sobre les excavacions en la Cova de Migdia a Xàbia i la Cova de Comte a Pedreguer dins del cicle de xarrades "Els Dimecres per als Curiosos" el programa provisional dels quals complet està disponible en el museu.
AMUX recorda que per a associar-se, la quota és de 10 euros a l'any i comporta prioritat de reserva en les excursions més populars i fins i tot descomptes. Entre algunes de les activitats realitzades per Amics del Museu està la traducció dels textos d'informació del museu a l'anglès i al francès. Un altre projecte en el qual estan treballant en l'exposició sobre els castells de la Marina Alta per a 2015.