Xàbia dedica la nova placeta front al passeig de la Grava a la comare Maruja Varó

26 sep 2014

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va acordar ahir per unanimitat dedicar a la matrona Maruja Varó la nova placeta que es construirà en el solar de l'antiga caserna de carabiners, al costat del passeig de la Grava.
Aquest reconeixement naix a suggeriment del Comitè Local de la Creu Roja, qui va sol·licitar al Consistori un carrer per a qui va dedicar la seua vida professional a ajudar a més de 3.000 dones a donar la llum. “Donya Maruja”, nascuda al Campello, va arribar a Xàbia a l'octubre de 1960. Llavors els fills es tenien a casa, sense amb pocs recursos i mitjans. Junt als metges de l'època, Don Rafael i Don Jaime (tots dos tenen dedicat carrers), formava el grup dels quals vetlaven per la salut dels xabieros, sent per tant una persona important a nivell social, coneguda i benvolguda per tots. També va ser una de les fundadores de l'assemblea local de Creu Roja, grup en el qual va destacar per la seua personalitat i coneixements. Ara, el municipi la recordarà i reconeixerà públicament el seu treball i trajectòria professional amb aquest parc urbà denominat “placeta de la comare Maruja Varó”, una zona recreativa que començarà a prendre forma en breu.
En el ple d'anit, en el qual tots els punts van tirar endavant per unanimitat, també es va autoritzar una modificació de crèdits que inclou els 117.000 euros que destinarà l'Ajuntament a treballs d'emergència en la zona afectada per l'incendi forestal del passat 11 de setembre. En aquest tema, des de Compromís es va demanar la creació d'una comissió política i tècnica específica per a tractar tant els temes d'actuació ambiental com recaptar informació sobre si es va mobilitzar tots els mitjans disponibles i es va coordinar amb diligència les tasques d'extinció.