El festival de curts de Xàbia se celebra aquest cap de setmana en el riurau d’Arnauda

25 sep 2014 En cas de pluja, el certamen es traslladarà a la Casa de Cultura

L’Escola de Cinema Riurau de Xàbia ha presentat avui el programa oficial de l'III Riurau Film Festival 2014, tres dies de mostra en la qual es projectaran quasi 50 curtmetratges. La primera jornada se celebrarà al riurau de Jesús Pobre aquest divendres 26 a partir de les 20’30 hores i concentrarà els treballs de la secció film de dansa i ficció LGTBH (Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Heterosexuals).
Ja el dissabte, el cinema arriba al riurau d’Arnauda de Xàbia des de les 20’30 hores, amb una primera part dedicada als treballs d'ultramar, off ecam i diferents escoles, centrant la segona part els curts signats pels alumnes de la pròpia escola de cinema de Xàbia. El diumenge la sessió començarà a les 21 hores s'hi haurà una primera parts amb films del IVAC i una segona amb treballs presentats en el prestigiós certamen Madrid en Curt i de Ecam i Off Ecam. Tots dos dies hi haurà servei de barra, ja que des de l’Escola de Cinema pensen que aquest punt és idoni per a comentar els curts i socialitzar.
El Riurau Film Festival és en aquesta la seua tercera edició la primera vegada que es converteix en concurs. És per açò que en acabar les projeccions hi haurà un lliurament de premis de les diferents categories amenitzada amb l'animació teatral de la Mirada teatre. Per a decidir els guardonats s'ha tirat mà d'un jurat de cinèfils de Xàbia com el director de l'escola, Juanber Pineda, Vicent Buigues, representant del cineclub El Seté Segell i Antonio Catalá, propietari del cinema Jayan. També els espectadors podran donar la seua opinió ja que hi ha un premi del públic
Des de l’Escola de Cinema, Anna Perles i Isabel Bilbao han animat a participar d'aquest esdeveniment cultural i a gaudir dels curtmetratges que allí es podran descobrir, molts d'ells de gran nivell.
Davant la previsió de pluges, des de l'organització han indicat que, en cas de mal temps, el festival es traslladarà a la Casa de la Cultura. L'assistència és gratuïta.
El Riurau Film Festival compta amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Xàbia i de la Junta Veïnal de Jesús Pobre. Avui la responsable municipal de Cultura, Empar Bolufer, ha plasmat l'aposta de l'Ajuntament per aquesta activitat cultural i amb la pròpia Escola de Teatre. Els interessats a iniciar-se en una activitat “que enganxa” poden informar-se en el propi festival o en la primera classe d'iniciació, que serà el dimecres 8 d'octubre, a les 20 hores en les dependències municipals del carrer En Forn.