El col•legi Vicente Tena de Xàbia se submergeix en la filatèlia amb l'exposició “El món dels segells”

24 sep 2014 Sis alumnes són premiats en el concurs de dibuix per a il•lustrar segells

Sis alumnes del col·legi públic Vicente Tena de Xàbia han sigut premiats per la comissió de joventut de la Federació Espanyola de Societats Filatèliques dins del concurs “Dibuixa un segell de la teua localitat-dibuixa un segell del teu col·legi”. Avui els estudiants Claudia Ponce, Rebeca Ruíz, Irene Pérez, Ricardo Cuena, Adrián Vallés i Sofia Lehotska han rebut el reconeixement dels organitzadors del certamen, l'empresa Correus i la direcció del col·legi en un acte on han estat l'alcalde, José Chulvi, i l'edil d'Educació, Empar Bolufer.
Al mateix temps s'ha presentat l'exposició “El món dels segells”, una mostra que repassa les curiositats de la filatèlia i que, a més d'una important col·lecció de segells, reivindica la figura del carter i arreplega elements com el matasegells o la bústia. Aquesta vesprada de dimecres l'exposició (instal·lada en la sala d'usos múltiples del centre) estarà oberta al públic en general des de les 18 a les 20 hores. Hi haurà un monitor de filatèlia assessorant als quals vulguen començar les seues col·leccions, i explicant qüestions com a quins segells són els més valuosos o les cèrcols.
Com ha explicat la directora del col·legi Vicente Tena, Isabel Henarejos, la participació del centre en aquest projecte ha resultat una activitat molt interessant per als xiquets d'infantil i primària, que estan molt més relacionats amb el món dels SMS, whatsapp o correus electrònics que amb els propis segells i el sistema postal tradicional. Ara podran presumir dels segells editats amb els seus dibuixos sobre Xàbia o el col·legi.