Xàbia va acollir durant el mes d'agost una mitjana de 41.252 turistes al dia

01 sep 2014 L'ocupació hotelera i en càmpings puja notablement respecte a 2013, mentre que els lloguers turístics baixen dos punts

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha facilitat avui les xifres d'ocupació d'aquest estiu i les estadístiques elaborades pel seu departament. Segons les dades facilitades pels empresaris del sector, l'ocupació en els establiments hotelers ha sigut del 91% en les 1.095 places hoteleres disponibles, augmentant en 4 punts respecte a 2013 (va ser 87%). Més forta és la pujada de l'ocupació mitjana en els càmpings, que puja 11 punts arribant al 87%, enfront d'un 75.71 de l'any 2013. Per contra, els lloguers turístics reglats han descendit lleugerament amb una mitjana del 96% respecte a l'any anterior (98%).

En total, i seguint la Fórmula d'Estimació Turística (que calcula l'ocupació sobre la base dels consums d'aigua o la generació de residus) Xàbia ha acollit un nombre de turistes similar al de l'any passat. En el mes d'agost ha sigut una mitjana diària de 41.252 turistes els que han pernoctat en el municipi (puja enfront de 2013 en la qual va anar de 41.008) i al juliol la mitjana diària ha sigut de 33.004 turistes (baixa respecte a juliol de 2013, que va rebre 33.733 visitants al dia).
Durant aquests dos mesos de temporada alta les oficines de turisme de Xàbia han atès 20.023 consultes realitzades per un total de 35.584 persones. Mentre que al juliol el 57% va ser de procedència internacional, a l'agost es va equiparar un 51% de visitants de fora d'Espanya i un 49% del territori nacional.
Com a principals mercats emissors internacionals estan l'anglès i francès seguits des de lluny per holandesos i alemanys. Quant als turistes nacionals, la majoria de turistes arriben de Madrid i la Comunitat Valenciana
Les demandes més usuals en les oficines de turisme s'han centrat en consultes sobre informació local general com a platges i cales, miradors, activitats a l'aire lliure com a passejos i rutes de senderisme o amb bici, informació sobre activitats culturals i festes populars, així com visites dels voltants.
Quant a les rutes turístiques que s'han oferit aquests mesos, s'han consolidat les de Senderisme +, i que inclouen explicacions bilingües sobre les microreserves de flora locals, la reserva marina i el parc natural del Montgó així com informacions arqueològiques sobre jaciments romans o la molineria a Xàbia incloent a més una degustació d'algun producte típic. Les cinc fixades aquestes setmanes han comptat amb 75 usuaris.
Respecte a les teatralitzades, s'han realitzat quatre amb un total de 132 assistents i les visites guiades en idiomes han comptat amb 84 usuaris. Finalment les rutes temàtiques (La Vila Nocturna, Xàbia gastronòmica i yincana familiar) han tingut 251 usuaris, sent la més reeixida la que recorre de nit el Centre Històric.
A tenor d'aquestes xifres i atenent a la situació econòmica global, el responsable municipal de la política que ha assenyalat que la campanya ha de veure's en “positiu” ja que es manté la lleugera millorança que va començar l'any passat. Miragall ha valorat com a bons les dades d'ocupació en els establiments especialment a l'agost que en línies generals ha sigut millor que l'any anterior. No obstant açò, ha incidit l'edil, la percepció en el sector és que hi ha una tendència a acurtar l'estada i també a reduir en la despesa.