Dos col•legis de Xàbia estrenen aquest curs la jornada contínua

01 sep 2014 La regidoria d'Educació programa activitats perquè les famílies que ho necessiten seguisquen arreplegant als xiquets a les 16’30 hores

Aquest curs, dos dels centres públics de primària de Xàbia (els col·legis Vicente Tena i Graüll) posen en marxa la jornada contínua. Davant aquesta nova experiència, el departament municipal d'Educació dirigit per Empar Bolufer està coordinant-se amb les AMPA de tots dos centres per a poder oferir les activitats extraescolars concorde al nou horari i oferir la possibilitat de seguir arreplegant als seus fills a les 16’30 hores a les famílies que no poden fer-ho a l'hora de menjar. Amb el nou horari els escolars acaben la classe a les 14 hores, però podran seguir en el centre fins a la mateixa hora que en altres col·legis. De 14 a 15’30 hores s'oferirà el servei de menjador i l'última hora, o bé podran fer els deures cuidats per algun monitor o matricular-se en activitats com a iniciació musical (la xiquicorda) o multiesport, ja que des d'Educació s'està negociant amb el Conservatori i la regidoria d'Esports que aquestes es realitzen en les pròpies instal·lacions escolars i aprofitant les primeres hores de la vesprada.
Així mateix, Empar Bolufer ha avançat que altres entitats, com el Grup de Danses Portitxol, s'ha brindat a oferir un taller d'iniciació al ball en el propi centre i de forma gratuïta i també s'està parlant amb el Club d’Escacs per a programar classes d'escacs. Mancant unes setmanes perquè comence aquest nou horari (en el mes d'octubre) també les Ampa s'estan involucrant en la confecció de l'oferta extraescolar de les vesprades.