L'Ajuntament de Xàbia demana explicacions al Govern sobre els sondejos realitzats en la zona de Balears sense estar autoritzats

29 ago 2014 La Corporació acorda iniciar els tràmits per a la declaració del castell del Loreto com a Festa d'Interès Turístic

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar anit el ple ordinari del mes d'agost, una sessió en la qual es van aprovar per unanimitat tots els punts de l'ordre del dia, entre ells una modificació de crèdits per 108.000 euros i diferents qüestions de tràmit.

En l'apartat de mocions, el regidor de Turisme, Antonio Miragall, va presentar un escrit que plasma l'alarma del municipi després de saber que a l'abril del 2013 es van realitzar prop d'Eivissa sondejos no autoritzats per a buscar hidrocarburs. Aquesta situació ha sigut donada a conèixer per diferents mitjans de comunicació i la plataforma Balears Diu No, sense produir-se explicacions oficials sobre el tema. És per açò que l'Ajuntament de Xàbia, que ja s'ha posicionat en altres ocasions en contra de qualsevol acció que perjudique la costa per raons ecològiques, mediambientals o turístiques, va acordar demanar explicacions al Govern sobre aquests sondejos. La moció, que es va aprovar per unanimitat, pregunta quina mesures de control ha desplegat el Govern sobre aquests sondejos i l'impacte mediambiental que hagen pogut tenir. Així mateix, reitera el rebuig frontal de Xàbia a la cerca de petroli en el Golf de València i Balears i exigeix la paralització del projecte. Finalment la moció insisteix a demanar una reunió en el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per a abordar aquest tema i frenar-ho mentre no estiga consensuat amb el sector turístic i les institucions locals i autonòmiques. La moció es va aprovar per unanimitat.
També va aconseguir la conformitat de tots els grups polítics una altra moció presentada pel grup municipal Compromís i que va acordar que l'Ajuntament inicie tots els tràmits per a la declaració del castell de focs artificials del Loreto com a Festa d'Interès Turístic.
Una tercera moció que es va aprovar anit va ser la presentada pel PSPV en contra de la reforma de la Llei Electoral que ha anunciat el Govern; Van subscriure aquest rebuig el PSPV, Compromís i els edils no adscrits Juan Planelles, Antonio Torres, Rosa Cardona i José Juan Castelló. Van votar en contra dos edils del PP i es van abstenir Ciudadanos por Jávea, Xàbia Democràtica i els regidors José Luis el Genovés (PP) i Belén Quiroga (Nueva Xàbia)