L'Ajuntament de Xàbia aprova el projecte per a cobrir el riurau

26 ago 2014 El Consistori adjudica el manteniment dels parcs i jardins

La junta de govern de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat avui el projecte de cobriment i il·luminació del Riurau d’Arnauda, una intervenció xifrada en 84.539 euros i que compta amb una subvenció del 50 % per part de l’Agència Valenciana de Turisme en el seu Pla Millor 2014, dirigit a l'adaptació dels recursos turístics.
Ara l'Ajuntament traurà a licitació l'obra amb la intenció que els treballs comencen al llarg del mes d'octubre, ha explicat el regidor de Patrimoni, Antonio Miragall.
El projecte inclou la cubrició de l'edifici amb coberta a dues aigües i biguetes de fusta envellida, la instal·lació elèctrica i il·luminació exterior i interior, a més d'una senyalització a l'entrada. Amb aquesta intervenció s'espera obtenir una infraestructura més adequada per a la celebració d'esdeveniments socials o culturals, a més de millorar aquest recurs inclòs en la ruta comarcal dels Riuraus
El Riurau d ‘Arnauda és un dels millors exemples que queden d'aquesta construcció tradicional característica de l'època de la pansa. De propietat privada, fa uns anys l'Ajuntament va aconseguir un acord amb els propietaris per a incorporar-ho al patrimoni municipal. Va ser llavors quan el riurau es va desmuntar peça a peça i va reconstruir de nou en un espai públic com és el Parc Montaner. Ara és visitat tant a nivell individual com dins de les rutes turístiques dedicades al segle XIX i la pansa.
També en la junta de govern d'avui s'ha adjudicat la contracta de manteniment de parcs i jardins per als pròxims dos anys a l'empresa Companyia Valenciana per a la Integració i el Desenvolupament. Aquest servei costarà al Consistori un cànon anual de 129.000 euros a canvi que aquesta empresa s'encarregue de la cura de les plantes en jardins, parcs i zones verdes, a més del manteniment del mobiliari urbà, instal·lacions i serveis tècnics, paviments i tancaments. També els treballs de neteja i escombratge de les superfícies, buidat de papereres o neteja de pipi-can.

Les zones incloses en aquest plec són: Parc forestal Pou dels Albanells, Parc del Rafalet, Parc Montaner, Parc forestal de Cap Martí, Parc Reina Dª Sofia, Parc Av. Palmela, Parc de la Plaça de Xàtiva, Av. Augusta (des del pont del Riu Gorgos fins al canal de la Fontana), passeig central, zones enjardinades i voreres del carrer Milà (des de la Rotonda de la carretera cap la Nao-Pla fins al marge dret del riu Gorgos), Parc del carrer Venècia, Jardí calle Parma, Jardí de la Avda Augusta (junt supermercat Mercadona), jardí en carrer Genova (entre els carrers Vicenza i Cagliari), arbrat i zones enjardinades dels carrers perpendiculars a la Avda Augusta, rotonda encreueament Calle Gènova per carrer Florència, arbrat i voreres del carrer Gènova, jardineria de la rotonda de la carretera de Benitatxell per Camí Cabanes i voltants, jardineria de les urbanitzacions Porta Fenícia, Bonsol 2 i Capsades 1.9, jardineria en Cami Cabanes junt AMJASA i zona enjardinada del carrer Francisco Herrera, jardineria dels Punt verds del Cami de les Adsubies i de la travesera de les Cansalades per carrer Arbocer, camí de les Cansalades: Zona verda i arbrat en cantonada amb carrer Francesc Gimeno i zona enjardinada en la urbanització Cansalades Tosalet 5.

Â