La planta dessalinitzadora de Xàbia, a ple rendiment per primera vegada des de la seua construcció

08 ago 2014 Amjasa subministra 35.000 metres cúbics al dia des de l'inici d'agost

La planta dessalinitzadora de Xàbia està a ple rendiment des de l'inici del mes d'agost. Des de la seua obertura a la primavera de 2002 és la primera vegada que estan els seus quatre bastidors en marxa i que són necessaris els 28.000 metres cúbics d'aigua potable que pot produir diàriament. I és que, segons han informat des de Amjasa, cada dia se subministra 35.000 metres cúbics als seus abonats i al Consorci d'Aigües Teulada-Benitatxell, que rep 2.500 metres cúbics al dia des de Xàbia. Aquesta demanda s'estima que es mantindrà, almenys, fins al 20 d'agost.
El conseller delegat de l'empresa pública, Josep Lluis Henarejos, ha explicat que la producció de la dessaladora s'està complementant amb alguns pous, però que aqüífers com els situats a Pedreguer ja no estan sent utilitzats perquè els seus baixos nivells ho desaconsellen. Henarejos ha convingut que en moments de sequera com la qual pateix actualment la Marina Alta és “quan realment veiem que Xàbia va fer una bona inversió (24 milions d'euros) amb aquesta planta que ens dóna garanties de subministrament, tranquil·litat i evita que hàgem d'estar pensant en restriccions o instal·lar dipòsits com en èpoques passades”.
La situació de la planta s'ha donat a conèixer a tot el consell d'administració en la reunió celebrada aquest matí en la qual s'ha aprovat l'informe de gestió corresponent al segon trimestre de l'any. L'hídrica manté els bons resultats dels últims anys. En comparació al mateix període de 2013 han augmentat els ingressos en 469.650 euros i baixat la despesa en 70.557 euros, per la qual cosa s'obté un millor resultat comparat amb 2013 de 540.207 euros i un saldo positiu absolut de 571.269’50 euros. Entre els motius d'aquest considerable benefici està l'increment en un 24% del volum d'aigua facturada.
L'informe també destaca el volum de treball en aquest trimestre emmarcat en el Pla d'Obres per a renovar la xarxa, en el qual han invertit 800.000 euros. En total s'han renovat i millorat més de 4.000 metres de conduccions de més de 30 anys d'antiguitat i s'ha renovat la reelevació de l'Adsubia-Cabanes que, segons les previsions, suposarà un estalvi energètic el 50%.