L'Ajuntament de Xàbia millorarà el parc de Pinosol amb fons de la Diputació

08 ago 2014 La Junta de Govern aprova el projecte per a adequar el nou edifici de dependències municipals en el Portal del Clot

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat aquesta setmana una junta de govern extraordinària en la qual s'han aprovat dos projectes de calat. Un d'ells és el que servirà per a millorar el parc de Pinosol, un dels més populars del municipi, i que a més de la renovació del seu tancament i entorn, renovarà i ampliarà la seua zona de jocs, tal com sol·licitaven des del Consell dels Xiquets. Aquest projecte, xifrat en 120.000 euros ho va presentar ahir l'alcalde, José Chulvi, en la Diputació d'Alacant per a utilitzar part de la subvenció que l'Ens provincial ha atorgat a Xàbia per a obres financerament sostenibles. Al costat de la millora de Pinosol, el Consistori ha sol·licitat la construcció d'una rotonda en la intersecció de les Avingudes del Pla/Arenal (amb un pressupost de 240.000 euros), una infraestructura amb la qual es pretén acabar amb la provisionalitat d'aquest encreuament, ha explicat l'alcalde, qui ha destacat que ambdues obres seran íntegrament finançades per la Diputació (amb càrrec al seu romanent de tresoreria) i a Xàbia no li suposaran despesa algun.
En la junta de govern extraordinària també es va autoritzar el projecte per a adequar el nou edifici de dependències municipals en el Portal del Clot per traslladar a la Policia Local i les àrees de Foment Econòmic, Urbanisme i Obres, encara que també s'ha previst un disseny “funcional” perquè, en cas de necessitat, puguen albergar a altres departaments. Aquesta obra, amb un cost de més de dos milions d'euros i un termini d'execució de cinc mesos, es finançarà amb un préstec de l’ICO que es va sol·licitar la passada legislatura específicament per a aquest projecte.
L'alcalde ha avançat que les obres començaran abans que finalitze l'any i ha considerat que l'obertura del nou edifici (molt prop de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, farà més còmode fer les gestions amb l'administració, per la qual cosa es millorarà l'accessibilitat als tràmits. També permetrà que la Policia Local tinga una nova reguarda concorde a les necessitats de l'actual plantilla, ha afegit Chulvi.