Christian Scott tanca el Xàbia Jazz amb la seua trompeta i el seu jazz de New Orleans

04 ago 2014 Més d'1.000 persones han assistit cada nit als concerts en la Plaça Constitució

El festival internacional Xàbia Jazz tanca aquesta nit la seua XIV edició després d'un cap de setmana en el qual tots dos concerts han collit un gran èxit d'assistència i els artistes han aconseguit connectar i enamorar al públic.
Aquesta nit el festival posa la guinda amb l'actuació del trompetista Christian Scott, un músic que barreja la tradició de la seua New Orleans amb l'hip-hop i altres ritmes actuals, com el rock, oferint un directe potent, amb molta marxa i sols treballats i melodies molt belles. Tot un repte per a Scott mantenir el gran ambient dels dos concerts que han protagonitzat el cap de setmana i dels quals el director artístic del festival, Kiko Berenguer, ha destacat la gran sintonia aconseguida entre músics i públic.
El dissabte, la Sant Andreu Jazz Band va suposar una explosió de talent excepcional a càrrec de músics molt joves (de 9 a 20 anys) que sota la direcció de Joan Chamorro van oferir un repertori intens i ple de swing. Els xavals van demostrar les seues aptituds tant a nivell instrumental com en els solos de veu, demostrant la seua versatilitat, ganes i que malgrat la seua joventut, ofereixen un llenguatge jazzístic adult. A més d'un públic lliurat, la jazz band va comptar amb un nodrit grup de ballarins de lindy hop de les acadèmies de Spirit de Sant Louis de València i Alacant.
Anit va ser la cantant portuguesa amb arrels caboverdianes Carmen Souza qui va omplir l'escenari del Xàbia Jazz amb la seua simpatia i la seua extraordinària veu. Acompanyada per un grup instrumental sòlid i molt cohesionat, la cantant va donar un repàs al jazz i swing amb un repertori de temes perfectament arreglats i que plasmen les seues arrels afrocubanes.
Finalment destacar que el Festival Xàbia Jazz s'aferma cada any, comptant amb una regularitat d'assistents. I és que cada nit més d'1.000 persones s'han congregat en la Plaça Constitució per a gaudir de la música a l'aire lliure.