El molí de vent número 2 de la plana de Xàbia serà rehabilitat

04 ago 2014 L'Ajuntament signa l'acta de replanteig de l'obra, que començarà a la fi de la setmana vinent

Aquest matí s'ha signat en l'Ajuntament de Xàbia l'acta de replanteig de l'obra de rehabilitació del molí de vent número dos de la Plana de Sant Jeròni, a Xàbia. Aquest document comporta el permís oficial per a l'inici dels treballs de consolidació i reestructuració de les parets d'aquesta construcció tradicional per a aprofitar l'energia eòlica en ús agrícola. De fet, l'empresa adjudicatària (l'especialista valenciana Contrafforte Restaure) té intenció de començar a la fi de la setmana vinent.
El projecte de rehabilitació del molí, redactat per tècnics de l'Ajuntament de Xàbia, serà íntegrament finançat per la Generalitat. El seu preu base de licitació eren 39.995 euros i finalment s'ha adjudicat per 27.776 euros, un tràmit administratiu que ha gestionat des del propi Consell.
Com ha explicat el regidor de Patrimoni, Antonio Miragall, el termini d'execució de l'obra és de 3 mesos. El número 2 és l'últim sense consolidar dels 11 molins que formen aquest ric conjunt patrimonial que corona la plana de Sant Jeròni, en la lloma del Cap de Sant Antoni.
Amb aquesta obra es tanquen les actuacions de conservació i posada en valor d'aquest peculiar patrimoni municipal empreses en els últims anys tant per l'Ajuntament com per l'associació Xàbia Viva i per particulars que tenen algun dels molins en propietat.
L'any passat el Consistori va concloure la rehabilitació del número vuit seguint les directrius marcades pels departaments municipals d'Urbanisme i del Museu Arqueològic, que ara també estan implicats en la nova obra.