El Ayuntamiento de Xàbia ha abierto hoy la nueva oficina de Servicio de Atención al Turista Extranjero (SATE), unas dependencias policiales especiales para atender de una forma más especializada a los visitantes que hayan sido víctimas de un delito y tengan problemas con el idioma.

01 ago 2014 Estarà ates per la policia i la guàrdia civil amb suport del personal de turisme

L'Ajuntament de Xàbia ha obert avui la nova oficina de Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), unes dependències policials especials per a atendre d'una forma més especialitzada als visitants que hagen sigut víctimes d'un delicte i tinguen problemes amb l'idioma.
En aquesta oficina se'ls assessorarà sobre com interposar una denúncia, com cancel·lar una targeta o documents, a contactar amb ambaixades i consolats o comunicar amb els seus familiars.
El SATE es presta en una sala entre la reguarda de la Policia Local i l'oficina de Turisme del port, en la plaça Adolfo Suárez. Allí hi haurà personal de la Guàrdia Civil i de la Policia Municipal en un horari igual al de la tourisf info (de dilluns a divendres 9-13’30 hores/16’30-20 hores, dissabte de 10 a 13.30 hores i de
16.30h. a 20 hores i diumenges i festius de 10. a 13.30 hores). Es tracta d'un servei complementari a la reguarda policial i caserna de la Guàrdia Civil, en els quals atenen les 24 hores durant tots els dies de l'any i com han incidit l'inspector cap de Xàbia, José Antonio Monfort i el tinent Javier Soliveres, és un plus de qualitat per al turista, motor econòmic del municipi.
L'alcalde, José Chulvi, ha destacat el treball i coordinació entre tots dos cossos i amb l'àrea de turisme perquè avui l'oficina siga una realitat. Una fórmula amb la qual s'utilitzen un espai, personal i mitjans ja disponibles i que per tant no suposarà cap despesa extra a l'Ajuntament. S'han adaptat les plantilles i s'ha adaptat la seu a nivell informàtic per a estar connectats amb les reguardes i, els agents que l'atenen comptaran amb el suport del personal de Turisme en matèria d'idiomes.
Chulvi ha assenyalat que, després de molt temps esperant a obtenir aquest servei, la setmana passada es va signar finalment el conveni per a poder obrir el SATE, convertint a Xàbia en pioner en la comarca i un dels primers cinc municipis de la província que ofereix aquest extra als seus turistes. El primer edil ha desitjat que aquesta oficina siga útil per als seus usuaris i ha recordat que Xàbia és un dels municipis amb un índex de delinqüència més baixos de la província d'Alacant, alguna cosa pel que ha felicitat als dos cossos que s'encarreguen de vetlar per la seguretat i que treballant de forma conjunta aconsegueixen cada dia millors resultats.