La Romàntica del Saladar i Antonio Erades, designats premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia 2014

01 ago 2014 El ple aprova per unanimitat les distincions i una moció de suport als centres educatius del municipi

L'Ajuntament de Xàbia va aprovar anit en ple els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia 2014, unes distincions que es lliuren des de 1996. La Corporació va recolzar per unanimitat el reconeixement a Antonio Erades Bou en l'apartat de Solidaritat pel seu caràcter “complaent i gran bonhomia i en reconeixement a la seua tasca solidària en favor de les persones majors i de les més desfavorides, necessitades de mostres d'alegria i estima, alegria i moments de felicitat que ningú com Antonio Erades sap donar-los fent sonar les cordes de la seua guitarra”. També, destaca el dictamen, “per la seua disponibilitat a participar en tots aquells actes i festivals benèfics organitzats al llarg de molts anys i que sempre han comptat amb la seua col·laboració desinteressada”.
El guardó que reconeix els Valors Cívics s'atorga a l'agrupació musical la Romàntica Alternativa del Saladar, nascuda a Xàbia en 1994 i coneguda popularment com la RAS. L'Ajuntament vol premiar la seua tasca en la recuperació i difusió de la música d'arrels tradicionals i populars, de les formes més genuïnes de cantar i de ballar dels valencians i de les valencianes (albades, havaneres, polques, valsos, pasdobles). I també pel seu treball en la recuperació de l'expressió popular dels pobles i la seua col·laboració en diverses iniciatives culturals de l'Ajuntament, especialment en el festival Xàbia Folk.
En el ple de juliol es van aprovar també les al·legacions del municipi a la nova delimitació dels béns de domini públic marítim terrestre (partió) entre el port de Xàbia i la Cala de Fora. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena, les puntualitzacions del Consistori se cenyeixen a les bogues que s'han marcat en el passeig de la Grava i l'aparcament sud de l'Arenal, que volen obtenir com a propietat municipal per a facilitar l'organització d'esdeveniments en aquesta zona. També al·leguen a la decisió del Ministeri de deixar els jardins del Parador Nacional com a zona privada, en contrast amb les pròpies instal·lacions de l'hotel i la denominada finca de la Punta de l'Arenal, la qual cosa en paraules del regidor “sembla un error o una incongruència”.

Un altre assumpte autoritzat anit va ser la inclusió de l'aportació municipal al projecte de cobriment i il·luminació del Riurau d’Arnauda (l'obra té un cost de 84.539 euros i una subvenció de l'Agència Valenciana de Turisme del 50%) amb càrrec al romanent de tresoreria del 2013.

En matèria de mocions, la regidora d'Educació, Empar Bolufer, va presentar un text de suport als centres educatius del municipi, al seu professorat i , especialment als de l'IES Antoni Llidó per la seua defensa de l'educació pública i de qualitat, al mateix temps que es reclama a la Conselleria d'Educació que amplie l'oferta pública de cicles formatius i que aquest centre sol·licita sense resposta des del 2001.
L'edil va considerar que aquest centre de secundària de Xàbia comença a viure una realitat “realment preocupant” en ser “un dels grans oblidats del Consell” al que va acusar de “desconsideració, malament tracte i el bloqueig a qualsevol iniciativa que beneficie a l'alumnat” i de provocar “el malestar estiga latent en la nostra comunitat educativa. La moció es va aprovar amb la unanimitat de tots els partits polítics.