Més de 20 ballarins de swing assistiran a l'actuació de la Sant Andreu Jazz Band que inaugura el dissabte el Xàbia Jazz

29 jul 2014 Els concerts de Carmen Souza i Christian Scott completen el festival

L'actuació inaugural del Festival Internacional Xàbia Jazz, aquest dissabte 2 d'agost, a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band ha generat una gran expectació en la zona. Tant per la joventut dels músics com per la qualitat de les seues interpretacions i l'animat del seu repertori, que repassarà les diferents èpoques del Dixieland, New Orleans, Swing, Big Band, Bebop, Funky i Jazz Vocal.
És per açò que un nodrit grup de ballarins d'Alacant i València, especialitzats en swing i lindy hop, han mostrat el seu interès a assistir al concert i oferir els seus balls. Són gent de les acadèmies Spirit of Sant Louis-Alacant Lindy Hop i tindran un espai reservat en la plaça de la Constitució per a ballar i amenitzar el concert de la Sant Andreu Jazz Band, que començarà a les 22’30 hores.
Després de la qual està considerada com la jazz band més jove d'Europa, arriba la carismàtica veu de Carmen Souza, una cantant portuguesa amb arrels caboverdianes que protagonitzarà el recital del diumenge dia 3.
Segons la crítica, aquesta vocalista recorda a Nina Simone, Billy Holliday, Sarah Vaughan i Carmen McRae. Souza presenta un repertori ampli, ric en matisos i uns registres que abasten des de la sensualitat i la malenconia a l'espontani, desenfadat i divertit.
L'últim dels concerts arriba de la mà del trompetista americà Christian Scott, clarament influenciat per Bob Dylan, Jimmi Hendrix i Milers Davis, del que diuen és el seu hereu més acreditat. El jove trompetista ha demostrat una capacitat tot terrè per a moure's en totes els estils, des del jazz al pop, passant pel funk o el rock. El seu talent, i sensibilitat són un atractiu tant per als adeptes a l'hip-hop com per als puristes del jazz i els seus directes són un desplegament de fusió total i energia sense límits. A Xàbia arribarà amb Braxton Cook (saxo), Lawrence Fields (piano), Kristopher Funn (baix) i Corey Fonville (bateria), Elena Pinderhughes (flauta i veu) i la cantant Isadora Mendez.
El Xàbia Jazz manté el preu de les seues entrades en 15 euros (40 l'abonament), amb possibilitat d'adquirir-se anticipadament per la web instant tiquet o en les oficines de turisme de Xàbia, a més d'en la pròpia taquilla en la plaça de la Constitució que obri a les 21 hores cada nit.