El Xàbia Jazz obri boca amb el documental sobre la Sant Andreu Jazz band

25 jul 2014 La projecció és el divendres 1 d'agost al riurau d’Arnauda i l'entrada és gratuïta

Queda una setmana perquè arranque el Festival Internacional Xàbia Jazz i enguany no ho farà amb música sinó amb cinema. L'adreça ha programat el documental “Kids and Music”, un treball de Ramon Tort obre l'escola de música de Joan Chamorro en el barri barceloní de Sant Andreu, de la qual es nodreix la jazz banda més jove d'Europa i que actuarà el dissabte 2 d'agost en el Xàbia jazz.
El documental es passarà en un espai tan singular com és el riurau d’Arnauda, en el parc Montaner, a partir de les 22’30 hores i l'assistència és gratuïta.
També dins de les activitats complementàries al festival, el dissabte 2 d'agost hi haurà pels carrers del Centre Històric una actuació de la Xàbia Jazz dixeiland, una banda itinerant que animarà a tots els que estiguen sopant pel casc antic a assistir als concerts del festival. També diversos restaurants del municipi han confeccionat menús especials dedicats al festival.
Quant als concert, el Festival Internacional Xàbia jazz alçarà el teló el dissabte 2 d'agost a les 22’30 hores amb la Sant Andreu Jazz Band. Aquesta agrupació formada per uns 25 joves oferirà un animat repertori amb peces de les diferents èpoques del Dixieland, New Orleans, Swing, Big Band, Bebop, Funky i Jazz Vocal.
Seguint amb el cartell del festival, el diumenge dia 3 arriba la carismàtica veu de Carmen Souza, una cantant portuguesa amb arrels capverdianes que recorda a Nina Simone, Billy Holliday, Sarah Vaughan i Carmen McRae.
Souza presenta un repertori ampli, ric en matisos i uns registres que abasten des de la sensualitat i la malenconia a l'espontani, desenfadat i divertit.
L'últim dels concerts arriba de la mà del trompetista americà Christian Scott, clarament influenciat per Bob Dylan, Jimmi Hendrix i Milers Davis, del que diuen és el seu hereu més acreditat. El jove trompetista ha demostrat una capacitat tot terrè per a moure's en totes els estils, des del jazz al pop, passant pel funk o el rock. El seu talent, i sensibilitat són un atractiu tant per als adeptes a l'hip-hop com per als puristes del jazz i els seus directes són un desplegament de fusió total i energia sense límits. A Xàbia arribarà amb Braxton Cook (saxo), Lawrence Fields (piano), Kristopher Funn (baix) i Corey Fonville (bateria), Elena Pinderhughes (flauta i veu) i la cantant Isadora Mendez.
El Xàbia Jazz manté el preu de les seues entrades en 15 euros (40 l'abonament), amb possibilitat d'adquirir-se anticipadament per instant tiquet o en les oficines de turisme.