L'ambaixadora d'Espanya a Letònia, convidada d'honor dels Escacs Vivents de Xàbia

25 jul 2014 L'esplanada del port acull demà la representació “De l'esclavitud a Elvis”

L'esplanada del Port de Xàbia acollirà demà dissabte, a les 22.30 hores, la XVIII edició dels Escacs Vivents, esdeveniment declarat Festa d'Interès Turístic Nacional que organitza la comissió de Festes Mare de Déu de Loreto amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Diputació Provincial d'Alacant.
Com és habitual, les peces negres seran manejades per un convidat d'honor, que enguany és Consuelo Femenía, nascuda a Xàbia i que actualment és l'ambaixadora d'Espanya a Letònia. Les peces blanques les mourà el xiquet Javier Steven Sánchez, de 10 anys.
Hi ha gran expectació davant l'obra que es representarà enguany, “De l'esclavitud a Elvis (It’s Only Rock ‘n’ Roll)”, escrita per Álvaro Monfort i basada en una idea de María Buigues, dos joves de la comissió de la Mare de Déu del Loreto.

Es tracta d'una història dinàmica i divertida, amb la història del rocanrol com a fil conductor, per la qual cosa la banda sonora es presenta com a espectacular
L'actuació tindrà lloc en l'esplanada del port al costat de la Confraria de Pescadors. El tauler d'escacs, que compleix la funció d'escenari teatral, té unes dimensions de 10 x 10 metres i al seu al voltant s'han habilitat quatre graderies amb un aforament aproximat per a un miler de persones. La durada de l'esdeveniment s'estima en uns 70 minuts. L'entrada és lliure i gratuïta.
En la pàgina Web es pot trobar informació ampliada de les edicions celebrades: http://www.ajedrezvivientexabia.com/