Xàbia es converteix en el primer poble de la comarca que obri una oficina de suport als turistes que patisquen un delicte

24 jul 2014 La seu del SATE estarà al reten de la Policia Local en Duanes

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi i el Secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la posada en marxa immediata en el municipi d'una oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE). A l'acte, que s'ha celebrat en la Subdelegació del Govern a Alacant, han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, l'inspector cap de la Policia Local, José Antonio Monfort, i el tinent de la Guàrdia Civil de Xàbia, Javier Soliveres.
Una vegada signada l'adhesió a aquest programa de suport al turista, l’Ajuntament es posa en marxa per obrir en breu la seu Sate en les dependències de la Policia Local en Duanes, situades al costat de l'oficina de Turisme. Aquest servei estarà durant l'estiu atès de dilluns a diumenge en el mateix horari de la tourist info, ja que els agents dels cossos de seguretat comptaran amb el suport dels informadors com a traductors. I és que, entre les funcions principals del Sate està atendre a les víctimes de delictes o faltes en el seu propi idioma, assessorant-los en el procediment i gestions aconsellables després dels fets (cancel·lació de targetes, contacte amb ambaixades o consolats o localització de familiars) i assistir al turista en la tramitació de les denúncies.
A més de Xàbia, s'han subscrit al Servei d'Atenció al Turista Estranger les poblacions de Alfás del Pi, Oriola i Finestrat en un acte en el qual han estat presents del delegat del Govern a la Comunitat, Serafín Castellà, el subdelegat a Alacant, Alberto Martínez i alts comandaments de la Guàrdia Civil.
Així doncs, Xàbia serà un de les cinc municipis de la província (als quatre que han subscrit el conveni avui cal sumar Benidorm) i l’únic de la comarca, que compte amb aquest servei extra al turista, un suport a aquells que puguen patir un contratemps de seguretat i que ha de complir uns tràmits que són especialment incòmodes quan estàs fora de casa. Amb aquest servei, Xàbia protegeix un actiu important des del punt econòmic com és el sector turístic, ja que no cal passar per alt que un dels factors que més valoren els visitants a l'hora d'escollir destinació de vacances és la seguretat