Els concerts de “Música a l’Estiu”, un clàssic en les nits d'estiu de Xàbia

23 jul 2014 Professors i alumnes d'un dels cursos de perfeccionament musical més veterans d'Espanya ofereixen aquesta setmana quatre recitals

Com cada mes de juliol, desenes de joves de tot el món arriben a Xàbia disposats a perfeccionar la seua tècnica musical amb professors de gran prestigi. Música a l’Estiu compleix ja 29 anys sota la direcció del oboista Thomas Indermühle que, envoltat de músics com Vicens Prats (flauta), José Luis Estellés (clarinet), Will Sanders (trompa) i David Tomás Realp (fagot), ofereixen un dels cursos d'estiu especialitzat en música de vent més veterans i constants d'Espanya.
Des del dilluns, 61 alumnes arribats de països com Corea, Xina, Rússia, Veneçuela, Portugal, Itàlia, Suïssa, Holanda o Alemanya, a més d'Espanya, estan en el Conservatori de Xàbia rebent els consells i tècniques dels concertistes.
La presència d'aquests futurs solistes i dels seus professors es nota en el municipi gràcies a la fórmula de concerts que durant quatre nits (des de demà dijous al diumenge a les 22’30 hores) oferiran en la plaça enfront del Conservatori.
Com ha assenyalat la regidora de Cultura, Empar Bolufer, aquest cicle es tracta ja de tot un clàssic de l'estiu cultural de la vila i una oportunitat de gaudir les nits amb música de cambra d'altíssima qualitat, amb entrada gratuïta i a l'aire lliure.
El director del festival, Thomas Indermühle, ha detallat que el primer dels concerts, el dijous 24 de juliol, serà a força de duetttos, trios i quartets que interpretaran música fresca i molt estiuenca de compositors com Jean Françaix, el brasiler Sigismund Neukomm o Claude-Paul Taffanell.
Quant al programa del divendres estarà centrat en compositors de més pes com Mozart o Johannes Brahms en ensembles com a octets acompanyats de solistes. El dissabte i diumenge, actuaran els alumnes amb un repertori que encara no ha sigut tancat. Tant en els concerts com en les classes els músics estaran acompanyats al piano per Amedeo Salvato i Robert Weirauch.
Indermühle ha explicat que enguany van a provar una nova distribució de l'escenari i les cadires per al públic, col·locat en semicercle a manera d'amfiteatre. L’oboista ha avançat que estan ja pensant en com celebrar el pròxim any els 30 anys d'un curs amb capacitat de convocatòria internacional i pel qual han passat centenars de joves, avui convertits en solistes i músics de prestigi. De fet, l'edat mitjana dels participants oscil·la entre els 4 i 18 anys.