La remodelació en l'estació de bombeig de Adsubia-Cabanes permet a Amjasa baixar a la meitat la despesa energètica

18 jul 2014 El projecte, de 233.666 euros, s'ha executat amb assessorament de la Universitat Politècnica i íntegrament per empreses valencianes

L'empresa d'Aigües Municipals de Xàbia, AMJASA, ha inaugurat avui l'estació de bombeig l'Adsubia Cabanes, situada al costat de les oficines de l'empresa en el camí Cabanes, i que acaba de ser remodelada seguint criteris d'eficiència energètica. Es tracta d'una obra de gran importància, en tant que millora la maquinària que bomba aigua a dues de les principals canonades, que representen aproximadament el 25% del volum d'aigua subministrada per l'empresa (a la zona sud del municipi i a Poble Nou de Benitatxell).
Segons ha destacat l'alcalde, José Chulvi, aquest projecte s'ha dut a terme de la mà del ITA (Institut Tecnològic de l’Aigua) de la Universitat Politècnica de València, amb qui fa uns mesos es va subscriure un acord de col·laboració encaminat a optimitzar les infraestructures de l'hídrica cercant la seua optimització i eficiència. Tant el primer edil com el conseller delegat d’Amjasa, Josep Lluis Henarejos, han posat l'accent en què totes les empreses que han participat en el projecte, com són Bombes Ideal, Power electronics, Orbita enginyeria i Ruíz Esteban SL, són empreses valencianes, a les quals han qualificat com a capdavanteres i molt competitives en el ram de la tecnologia. “Estem molt contents per aquesta aposta pels professionals de la terra que han demostrat el seu potencial” han assenyalat.
També ha estat l'alcalde de Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, ja que el municipi veí és un dels quals reben subministrament des d’Amjasa i, en paraules de l'alcalde de Xàbia, un dels quals més creu en el projecte de comarca i en la necessitat de compartir recursos, posant-los en valor.
La nova estació de bombament ja està en funcionament i, entre altres avantatges, suposarà un estalvi energètic del 50% quant a consum elèctric; A més, reduirà les emissions de CO2 a la atmosfera en 300 tones a l'any i esmorteeix sensiblement el soroll de les màquines en bombar.
El cost total de les obres de remodelació ascendeix a 233.666’42 euros i, en base a l'estalvi energètic diari calculat, s'estima que la inversió estarà amortitzada en dos anys.