L'Ajuntament de Xàbia exigeix més mitjans sanitaris per a afrontar l'estiu amb garanties

15 jul 2014 L'alcalde rep a representants d'Intersindical per a estar al dia de les manques que suporten els centres de salut de la població

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i l'edil de Sanitat, Tere Bisquert, han rebut aquest matí a representants del sindicat Intersindical –Salut, qui els has traslladat els problemes que estan afrontant en els centres sanitaris de la comarca i especialment del municipi davant la falta de reforços estivals i la no substitució del personal que està de vacances.
Segons han revelat els sindicalistes, l'empresa que gestiona la sanitat en la Marina Alta solament ha substituït el 18’35 % de les baixes, (un percentatge molt inferior a les àrees baix gestió pública) el que està afectat negativa a l'atenció primària.
I és que aquesta circumstància provoca que, precisament en els mesos en els quals la població de Xàbia es triplica per l'arribada de visitants, hi haja menys mitjans que la resta de l'any. En aquest sentit, l'alcalde, José Chulvi, ha secundat la denúncia dels sanitaris i ha exigit que es destinen recursos suficients per a oferir amb garanties un servei bàsic com és el sanitari. Que es cobrisquen les vacants i es planifiquen reforços per a l'estiu com l'obertura d'un ambulatori en la zona de l'Arenal .
“No es pot escatimar a l'hora de protegir alguna cosa tan fonamental com és la salut de les persones” ha manifestat Chulvi, qui ha apuntat que la situació ha empitjorat des que la gestió de la sanitat en la comarca és baix concessió.
L'alcalde ha lamentat que el govern valencià “s'òmpliga la boca dient que el turisme és la principal font d'ingressos a la Comunitat i després no tinga en compte que la seguretat sanitària és un dels factors que pesen a l'hora de triar destinació vacacional”. En aquest sentit Chulvi ha criticat la poca consideració del govern autonòmic per les necessitats dels municipis.