Els moros i cristians de Xàbia reconeixen la contribució a la festa de Rens Van Adrighem, José Romany i Florencio Mata

14 jul 2014 La Junta presenta a Cèsar Rodríguez com el capità 2014 per la filà Contrabandistes

Les festes de moros i cristians de Xàbia en honor a Sant Jaume ja estan en marxa. La nit del dissabte, la Junta de Festes va viure la nit de presentació de la festa, una vetlada en la qual les 12 filaes presenten les indumentàries que lluiran en les desfilades de gala i a més es nomenen públicament a les dues abanderades, Pilar Sig pel bàndol moro i Ana Segarra pel cristià, i el capità 2014, càrrec ostentat per Cèsar Rodriguez i la filà Contrabandistes de Xàbia.
La gala va comptar amb Fernando Piles com a pregoner i va estar presidida pel representant de la Junta Local, Juan Vicente Álvarez i el regidor de Festes, Juan Ortolá. Una després d'una altra, les filaes van pujar amb els seus estendards i alguns dels seus festers amb les robes de gala. La presentació es va completar amb balls i les històries sobre contrabandistes que van contextualitzar històricament la presència de la filà capitana.
Un dels moments més emotius va ser el lliurament dels primers premis Sant Jaume, amb els quals la junta local ha volgut reconèixer la implicació i el treball en benefici de la festa de Rens Van Adrighem, José Romany Mestre i Florencio Mata Crespo; uns guardons que van lliurar el president de la Undef, Francisco López, i l'alcalde de Xàbia, José Chulvi.
Per a tancar la nit va pujar a l'escenari el capità 2014, César Rodriguez Macho a qui el seu predecessor, Pedro Buigues Morató, va donar el relleu oficialment.
Els moros i cristians protagonitzaran tota la setmana la programació d'oci de Xàbia. Aquest nit hi ha un concert de música festera, el dimarts les filaes pujaran al poble per a visitar la fornícula de Sant Jaume, dimecres serà l'ofrena floral al patró, el dijous el desembarc moro i el divendres l'ambaixada i reconquesta del castell. El dissabte i diumenge, les desfilades de gala tancaran els festejos.