Les brigades forestals de Xàbia treballen ja en zones com la Granadella, la Plana o Tarraula

11 jul 2014 La meitat dels seleccionats en aquest pla d'ocupació social s'encarregaran fins a final de setembre a tasques de prevenció d'incendis

Per segon any, l'Ajuntament de Xàbia ha engegat durant l'estiu un programa social d'ocupació urgent i per a la protecció del medi ambient 2014 que, a més de contribuir a lluitar contra la desocupació, cobreix les necessitats del municipi en prevenció forestal i manteniment de l'entorn.
Des de l'1 de juliol treballen un total de tres equips amb un total de 15 persones que han començat a esbrossar en zones com la Granadella, el carrer Pic Tort, la Costa Sant Antonio, els voltants del parc Pinosol, el camí Monasteri de la Plana i la zona de Tarraula. Precisament en aquest zona avui han estat supervisant els treballs l'alcalde, José Chulvi, i l'edil de Medi ambient i Serveis, Doris Courcelles, qui coordina el programa.
Els brigadistes d'aquest primer torn estaran en plantilla de l'Ajuntament fins al 30 de setembre i després entraran altres 15 persones fins a final d'any. En total s'ha programat la neteja i esbrosse de 102.015 metres lineals en carrers i camins rurals; el manteniment de llits i barrancs com el rio Gorgos (entre el pont de la carretera de Poble Nou i Ramblars), el barranc de Lluca, els barrancs que drenen al Montgó o els de la partida l'Atzúvia; la recuperació de zones verdes i parcel·les patrimonials i una sèrie de treballs de prevenció d'incendis forestals en zones properes a masses boscoses a Cap de la Nau, la Granadella o el Cap Martí. Són tasques de gran importància donada la falta de pluges i la inexistència de programes de neteja de muntanya com el Pamer que la Generalitat ha deixat de prestar en els últims anys.
Igual que l'any passat, aquest pla està especialment enfocat als veïns que arrosseguen una situació econòmica límit i necessiten incorporar-se al sistema laboral de forma urgent, per la qual cosa han sigut els tècnics de Serveis Socials els qui s'han encarregat del procés de selecció dels beneficiaris.

La dotació pressupostària d'aquest programa, 208.858 euros, ix de les baixes en el capítol de personal i de la quantitat que es consigna tots els anys en el pressupost com a sou de l'alcalde i al que José Chulvi va renunciar al principi de la legislatura