Xàbia explicarà durant un any amb una brigada per a la neteja específica dels camins agrícoles

09 jul 2014 Els tres operaris han sigut contractats a través d'un pla de col•laboració social de la regidoria d'Agricultura amb el Servef

El regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Xàbia, Juan Luis Cardona, ha presentat avui a la nova brigada específica que es dedicarà durant els pròxims mesos a la neteja de camins agraris. Es tracta de tres treballadors (dos peons i un capatàs) contractats a través d'un pla de col·laboració social amb el Servef, persones que estan rebent la prestació de la desocupació i als quals el Consistori complementa el sou fins a aconseguir el salari de brigada forestal, la qual cosa suposa una fórmula de contractació econòmica per a l'Administració.
Segons ha explicat el regidor, aquests tres treballadors estaran durant un any encarregant-se de la neteja dels camins agrícoles del municipi com els de les zones del Pla, Els Valls, Barranqueres, les Comunes o les Cansalades, entre altres. També realitzaran alguns treballs encarats a la prevenció d'efectes catastròfics per meteorologia adversa, com el drenatge de barrancs.
Cardona ha incidit que aquest tipus de camins estan necessitats t’esbrosses ja que des de fa un parell d'anys es va suprimir el programa específic que els tenia al dia i des d’eixe moment sols s'ha pogut netejar un 30%. Les queixes de l'estat d'aquests camins, així com els problemes per a circular o de visibilitat en els creus i eixides han sigut traslladades a l'Ajuntament pel Consell Agrícola, amb qui ara es coordinarà la regidoria per a actuar en les zones més necessitades.
Els tres treballadors han sigut seleccionats pel Servef entre els aturats de Xàbia. El programa explica també amb la col·laboració del Creama Xàbia.