El Foro Jávea de Vecindad es planteja com serà el mediterrani dos dècades després de les revoltes

09 jul 2014 La conferència, a càrrec de Javier Albarracín, serà el divendres 25 de juliol

El Foro Jávea de Vecindad ha organitzat per al proper divendres 25 de juliol la conferència “Mediterraneo(s) 2030: possibles escenaris 20 anys després de les revoltes”, impartida per Javier Albarracin, Director de Desenvolupament Socioeconòmic de l'Institut Europeu del Mediterrani (IEMed).

L'objectiu d'aquesta conferència és aprofundir en el futur de la regió Mediterrània posat que, en paraules d'Albarracín, “en un moment històric de redefinició dels sistemes econòmics, polítics i socials és imprescindible tenir en compte les projeccions existents sobre els temes més importants”. D'aquesta manera, Javier Albarracín abordarà, entre altres temes, els fluxos migratoris i el repte demogràfic, l'impacte del canvi climàtic, la seguretat alimentària, el potencial econòmic de la zona o l'important paper de certs actors internacionals interessats en la regió, com Xina, els països del Golf o Turquia.

La conferència, que te la col·laboració de l’Ajuntament de Xàbia,  tindrà lloc el pròxim 25 de juliol a les 19:30 hores en el Museu Soler Blasco de Xàbia i el seu accés és gratuït.

El Foro Jávea de Vecindad és una Fundació privada que naix amb la voluntat de ser un espai de debat i discussió, d'intercanvi d'opinions, idees i aportacions en tots els camps del coneixement i de l'activitat professional entre els joves de l'àrea Euromediterrànea i Orient Mitjà, fomentant així el respecte als Drets Humans i a la dignitat de les persones. Sobretot vol promoure el diàleg entre les noves generacions per sobre de les diferències ideològiques, culturals i religioses que, en ocasions, provoquen conflictes violents.