L'àrea de Turisme Xàbia duplica els seus seguidors en xarxes socials gràcies a accions com el funtrip

07 jul 2014 Les experiències viscudes a #Xàbia365 pels prescriptors turístics generen més de 43 milions d'impactes a twitter i es tradueixen en reserves

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha fet avui balanç de l'impacte generat en 15 dies pel funtrip (viatge d'experiències) organitzat pel seu departament i dirigit a persones que aconsellen o recomanen sobre viatges i vacances en les xarxes socials. Miragall ha assenyalat que en twiter el hastag #Xabia365 ha sigut utilitzat per 450 usuaris i s'ha multiplicat per la xarxa fins a arribar als 32 milions d'impactes. En facebook s'ha arribat a un abast de 400.000 persones i, en altres aplicacions, s'han pujat més de 6.000 fotografies. Altres conseqüències d'aquesta sèrie d'accions és l'augment se seguidors del perfil Xàbia Turisme tant en twitter (ha pujat de 1000 a 2250 seguidors) com en facebook (ha passat de 2300 a 4800 fans) i la concreció de reserves efectives en hotels, restaurants i serveis turístics del municipi.
En aquest sentit, el regidor ha agraït la implicació dels més de 40 empresaris que s'han convertit en col·laboradors d'aquesta iniciativa, una oportunitat en la qual van creure i que ha permès trencar la imatge que és l'Ajuntament qui ha de tirar del carro en solitari. Miragall ha assegurat que “la implicació de l‘empresariat ha permès que aquests prescriptors de turisme hagen pogut conèixer Xàbia i viure experiències d'una forma que sense la seua ajuda no haguera sigut possible” i que ara es traduirà en augment de les seues reserves i beneficis globals per al sector.
El regidor ha considerat que aquest tipus d'accions són una fórmula “senzilla i econòmica” per a potenciar el producte turístic local. De fet, al Consistori el funtrip no li ha costat ni 3.000 euros i a canvi ha obtingut un gran impacte en les xarxes socials de totes les experiències gastronòmiques, de festes o esports nàutics que es poden dur a terme a Xàbia.