L'Ajuntament de Xàbia renova la web per a fer-la més accessible als ciutadans

03 jul 2014 El portal està preparat per a ser consultat des de tot tipus de dispositius i té geolocalitzats els recursos municipals

El regidor de Noves Tecnologies, Cesc Camprubi, ha presentat avui la nova pàgina web de l'Ajuntament de Xàbia, www.ajxabia.com , una modernització de la fins ara vigent que respon a un disseny responsive o adaptatiu, és a dir, que està preparat per a accedir tant des d'un ordinador com de dispositius tipus tableta o telèfons mòbils. Entre les novetats del nou portal, la geolocalització dels recursos municipals i de la guia comercial, i la gestió descentralitzada dels seus continguts, que seran actualitzats per cada departament municipal permetent una major agilitat.
Camprubi ha assenyalat que aquesta web està vinculada a la de l'àrea de Turisme, per exemple, compartint l'agenda d'esdeveniments. També tindrà una secció amb les notícies municipals i un apartat per a realitzar tràmits en línia. En aquest aspecte, el regidor ha avançat que s'incorpora la possibilitat que els contribuents es puguen imprimir des de casa els rebuts de les taxes municipals, efectuar el pagament online del rebut i una vegada finalitzat el calendari de pagaments, imprimir-se una nota de cobrament per a incloure-la en la seua comptabilitat o declaració de la renda. Pròximament es canviarà també l'oficina virtual per un nou sistema de seu electrònica més eficaç. La web, que ha tingut un cost d'al voltant de 12.500 euros, és baix criteris tècnics, d'allò més modern del sector.
Per a l'alcalde, José Chulvi, la modernització de la web és un pas clau en l'aposta per l'administració virtual de l'Ajuntament de Xàbia; Entre altres coses, perquè en ser l'únic municipi de la província que gestiona directament el cobrament dels seus tributs, és necessari donar totes les facilitats. El primer edil ha remarcat que amb aquesta web, la informació municipal per exemple, d'urbanisme o pressupostos, té un accés és més senzill i és fàcilment localitzable per a tots els ciutadans que vulguen estar informats.