L'Ajuntament aconsegueix una subvenció de l’ Agència Valenciana de Turisme per cobrir el riurau d’Arnauda de Xàbia

01 jul 2014 L'organisme autonòmic confirma una ajuda del 50% a aquesta obra xifrada en 84.539 euros

L’Agència Valenciana de Turisme ha concedit una subvenció de 42.269 euros a l'Ajuntament de Xàbia dins del Pla Millor 2014, dirigit a l'adaptació dels recursos turístics. Aquesta ajuda, sol·licitada pel departament de Turisme, servirà per a finançar el projecte de millora, adequació i condicionament del Riurau d’Arnauda, en concret posar-li sostre per a fer-ho més adequat per a la celebració d'activitats culturals o socials.
El projecte, valorat en 84.539 euros, inclou el cobriment de l'edifici amb coberta a dues aigües i biguetes de fusta envellida, la instal·lació elèctrica i il·luminació exterior i interior, a més d'una senyalització a l'entrada.
El departament de Turisme que dirigeix Antonio Miragall veu més a prop la millora d'un producte cultural que planteja dins dels recursos turístics complementaris al sol i platja i pensats per a trencar la estacionalitat.
El Riurau d ‘Arnauda és un dels millors exemples que queden d'aquesta construcció tradicional característica de l'època de la pansa. De propietat privada, fa uns anys l'Ajuntament va aconseguir un acord amb els propietaris per a incorporar-ho al patrimoni municipal. Va ser llavors quan el riurau es va desmuntar peça a peça i va reconstruir de nou en un espai públic com és el Parc Montaner. Ara és visitat tant a nivell individual com dins de les rutes turístiques dedicades al segle XIX i la pansa. També forma part de la ruta dels riuraus recentment inaugurada a nivell comarcal. Ara, amb el sostre es pretén que puga acollir una exposició etnogràfica sobre el modus vivendis de l'època de la pansa i albergar en millors condiciones esdeveniments culturals i socials.

 

 

Â