Serveis Socials de Xàbia rep un donatiu de 500 euros per a lluita contra la violència de gènere

01 jul 2014 MEJ es converteix en mediadora d'una parella que ja ha ajudat la labor social del municipi amb 2.500 euros

Els departaments de Serveis Socials i Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia han rebut un donatiu de 500 euros que es destinaran a suport a dones víctimes de violència de gènere. La ajuda ha arribat a través de l'associació Mujeres Emprendedoras de Jávea, qui s'han convertit en mediadores entre el Consistori i una parella noruega que prefereix exercir la seua labor benèfica des de l'anonimat. És el tercer donatiu que ofereixen a Serveis Socials, que en els últims mesos ha rebut 2.500 euros d'aquests residents.
L'edil de Benestar Social, Tere Bisquert, ha aclarit que aquests fons els distribuiran segons consell dels tècnics del departament i del Gabinet Psicopedagògic, sobretot, en ajudes directes a dones en situació de desemparament després de patir maltractaments. Aquests bons, ha assenyalat l'edil, suposen una ajuda vital en casos d'urgència als quals l'Ajuntament no pot arribar tan ràpid.
Bisquert ha detallat que aquests benefactors ja van lliurar fa uns mesos 1.000 euros per a Serveis Socials i altres 1.000 per a col·laborar amb Creu Roja i la lluita contra la violència de gènere, un aspecte en el qual ara volen centrar la seua ajuda.
Des de l'àrea d'Igualtat, la tècnic Eugenia Bolufer, ha assenyalat que cada setmana es donen nous casos de violència sexista a Xàbia i ha aconsellat a qualsevol persona que els patisca o que tinga algun cas proper que acudisca al Centre Social a assessorar-se. “La nostra ajuda és gratuïta i confidencial” ha recalcat la tècnic, qui també ha deixat clar que acudir a informar-se no significa veure's obligada a interposar una denúncia, sinó que aquest pas solament s'aconsella quan la víctima està preparada.
Des de l'àrea d'Igualtat també es treballa en la prevenció i l'educació a adolescents, les principals eines per a lluitar contra aquesta xacra social.