Xàbia encarrega un estudi per a comprovar els danys estructurals en el pont de Triana

30 jun 2014 L'Ajuntament sol•licita a la Diputació que financie amb càrrec al romanent un pla d'asfaltat en Balcón al Mar i una rotonda en l'Arenal

La junta local de govern de Xàbia ha aprovat avui el plec i expedient de contractació per a encarregar un estudi tècnic que analitze l'estat del pont sobre la desembocadura del riu Gorgos de l'Avinguda del Mediterrani (pont de Triana) i propose solucions adients per a garantir la seua seguretat. Aquesta infraestructura va patir danys considerables després de la riuada d'octubre de 2007, fins al punt que un informe tècnic va considerar que havia de tancar-se al trànsit de vehicles pesats, com l'autobús urbà. El Consistori vol saber més a fons l'estat del pont i per açò ara encarregarà una anàlisi tècnica exhaustiva que ix a licitació per 50.000 euros.
Altres assumptes autoritzats avui en la junta de govern són els projectes que l'Ajuntament proposa a la Diputació d'Alacant perquè invertisca el seu romanent de tresoreria. Com va anunciar l'ens provincial, la seua intenció és repartir aquest excedent pressupostari entre totes les poblacions per igual, basant-se en el cens per a calcular l'aportació a cada poble. A Xàbia li corresponen 360.000 euro, que deuen invertir-se en obres econòmicament sostenibles (és a dir, que no generen despesa en el futur a les arques municipals) i l'executiu ha sol·licitat un pla d'asfaltat per a la zona de Balcón al Mar i la construcció d'una rotonda entre l'Avinguda del Pla i l'Avinguda Arenal.