Xàbia viurà les festes de moros i cristians del 12 al 20 de juliol

30 jun 2014 El desembarcament serà el dijous 17 i les desfilades de gala el cap de setmana

La Junta de Festes de Moros i Cristians de Xàbia ha presentat aquest cap de setmana el llibre oficial de les festes en honor a Sant Jaume que enguany es concentraran la setmana del 12 al 20 de juliol.
Els festejos seguiran l'esquema tradicional, començant amb la presentació oficial de les filaes, que serà la nit del dissabte dia 12 a partir de les 22 hores en el passeig Jaume I i comptarà amb Fernando Piles com a pregoner.
La nit del dilluns, 14 de juliol, se celebrarà el concert de música festera a càrrec de la banda del Centre Artístic Musical, que reunirà a diversos directors convidats que estaran a la batuta de les seues pròpies composicions. El dimarts, les filaes pujaran al poble per a fer-los partícips de la festa i realitzar una ofrena floral a Sant Jaume. Ja el dimecres, la pólvora pren protagonisme amb el alardo i tret de arcabuseria, al que seguirà l'ofrena floral a Sant Jaume i un sopar de germanor.
El dijous s'inaugurarà la fira medieval, en els carrers Sertorio i Andrés Lambert, i després es viurà un dels actes més esperats pel públic: el desembarcament del bàndol moro en la platja de la Grava, amb l'ambaixada i rendició del castell.
El divendres, 18 de juliol, hi haurà activitats des d'al matí, amb una torrada de sardines oferida per la filà capitana i entraeta infantil. A la vesprada hi haurà un espectacle dels banderers moros en el passeig Jaume I, amb batalla de arcabuseria en la platja de la Grava per a la posterior ambaixada i reconquesta del castell.
El dissabte es dedicarà el matí als xiquets, amb xocolatada, aquajocs i cercaviles. Ja a la vesprada la música protagonitzarà l'entrada de bandes per a ambientar la primera desfilada de gala de les filaes. La nit acabarà amb correfocs i nit de xarangues.
El diumenge, 20 de juliol, tancarà les festes una jornada que començarà amb despertà, xocolatad, una missa solemne, fira medieval, entrada de bandes i la segona desfilada de bandes, en el qual la filà capitana desplegarà tot la seua boato, i al que posarà el fermall final un castell de focs artificials.
El libret oficial, que enguany com a novetat també està disponible en versió digital, té del programa i un repàs fotogràfic a l'edició de l'any passat, i també nombroses col·laboracions literàries i articles en record de festers que han mort recentment. La presentació va tenir lloc en la Casa del Pescador i el president de la Junta Local, Juan Vicente Álvarez, va estar abrigallat per l'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Festejos, Juan Ortolá. També pels màxims protagonistes d'aquesta edició de la festa, el capità de la filà Contrabandistes, César Rodríguez Mascle, i les bandereres Pilar Sig Raya (de la filà Al Tariks) i Ana Segarra Sapena (de Ballesters).

PROGRAMA COMPLET