La plaça Almirall Bastarreche pansa a ser plaça President Adolfo Suárez

27 jun 2014 El ple sol•licita ajuda econòmica a la Generalitat per al manteniment del Conservatori

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir per unanimitat canviar el nom de la plaça Almirall Bastarreche, en el port, pel de plaça President Adolfo Suárez. La proposta de la comissió de Cultura compleix així amb la petició arribada des del grup popular i el regidor no adscrit Juan Planelles de dedicar al primer president de la democràcia, recentment mort, un espai públic de la vila.
El Consistori ha aprofitat la conjuntura per a retirar l'honor a l'Almirall Bastarreche, un militar gadità que va abraçar la causa franquista i que és qualificat com a criminal de guerra per associacions de memòria històrica com la de Cartagena.
Un altre acord pres ahir va ser inscriure's en la convocatòria d'ajudes oberta per la Generalitat per al manteniment d'infraestructures educatives. Xàbia en concret demanda 486.953 euros per a sostenir el Conservatori Professional de Música. Entre els punts ratificats, la resolució d'alcaldia per a l'aportació anual a la reforma del Central Cinema, l'adjudicació del PAI l'Atzúvia Cap Martí 15 i l'informe d'avaluació que confirma que el Consistori compleix amb la llei d'estabilitat pressupostària. L'únic punt que no va tirar endavant va ser la proposta de Compromís relativa a la democratització de l'estat per a l'elecció directa de tots els representants públics inclòs el cap de l'Estat.
Sí es va aprovar per unanimitat una moció de l'alcaldia que arreplega la proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies sol·licitant l'avançament de l'edat de jubilació dels policies locals i el reconeixement de la professió policial com de risc.