El Consell dels Xiquets de Xàbia proposa a l'Ajuntament el seu “parc perfecte”

27 jun 2014 L'òrgan consultiu format per escolars tanca el seu tercer exercici amb assoliments com la renovació de porteries en els col•legis o nous passos de vianants

El Consell dels Xiquets de Xàbia, òrgan consultiu format per representants de tots els col·legis i instituts del municipi, va tancar ahir el seu tercer curs de marxa amb un acte oficial en el saló de plens que va estar presidit per l'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Participació Ciutadana, Cesc Camprubi. Davant una sala plena de familiars, els xiquets van repassar les activitats que han realitzat durant enguany, com el disseny del que seria el seu parc “perfecte” i que podria plasmar-se en la zona recreativa de Pinosol. Els joves van enumerar les moltes coses que han après durant enguany, entre elles, com era la Xàbia dels anys 50; i també a expressar-se en públic. Però, com ells mateixos van reconèixer, una de les lliçons més importants que es porten és el difícil que és portar avant projectes i acontentar a tots. Entre els seus assoliments d'enguany, els xiquets van destacar la inauguració del skate park en la plaça del Portal del Clot (en marxa des de nadal), la renovació de porteries en els col·legis i la creació de passos de vianants en punts en els quals ells els havien proposat. Especial va ser el comiat dels tres consellers que han esgotat tres anys en el Consell i que ara deixen pas a nous xiquets amb la il·lusió d'haver representat als seus companys de col·legi i contribuït al fet que Xàbia “siga un lloc millor”.
Per la seua banda, el regidor de Participació va agrair la implicació dels xiquets i va assegurar que molts dels regidors s'han sorprès de la qualitat de les propostes que els han fet arribar. També l'alcalde, José Chulvi, va assenyalar com molt gratificant el resultat del Consell dels Xiquets, sorgit de l'aposta per la participació ciutadana que va realitzar el govern local fa tres anys i que, a més de consells de comerç, turisme, cultura, urbanisme o agricultura, també va voler donar veu als més joves, obtenint així un punt de vista diferent al que aporten els adults.