La big band més jove d'Europa obri el teló del XàbiaJazz 2014

26 jun 2014 La cantant Carmen Souza i l'eclèctic trompetista Christian Scott completen el cartell de la XIV edició del festival, que se celebra del 2 al 4 d'agost

El festival Xàbia Jazz arriba ja la seua XIV edició i ho fa amb un cartell fresc, alegre i apte per a tots els públics. L'esdeveniment cultural que se celebra el primer cap de setmana d'agost a Xàbia segueix el seu esquema habitual amb tots els concerts a les 22’30 hores en un escenari instal·lat a l'aire lliure en la plaça de la Constitució.
El Xàbia Jazz, amb la direcció artística de Kiko Berenguer, alça enguany el teló el dissabte 2 d'agost amb una aposta important, la Big Band de Sant Andreu, considerada la més jove d'Europa i amb una vintena de músics d'entre 7 i 18 anys. Baix la direcció del saxofonista i contrabaixista Joan Chamorro (qui ja va estar fa un parell d'anys en el festival al costat de la seua alumna Andrea Motis aconseguint un gran èxit de públic i crítica), la Sant Andreu va debutar en 2006 i està consolidada com a projecte pedagògic musical, reconegut i avalat per músics de renom internacional, ha gravat 3 discos i acumula nombrosos premis.
El seu repertori està format per més de 50 temes en constant renovació, on trobem peces de les diferents èpoques del Dixieland, New Orleans, Swing, Big Band, Bebop, Funky i Jazz Vocal. Aquesta Big Band s'ha convertit en una pedrera d'excel·lents músics, que desprenen satisfacció i diversió, transmetent a l'espectador un jazz expressiu.
L'originalitat del projecte ha animat al Xàbia Jazz a programar el dia abans de la seua actuació la projecció del documental KIDS AND MUSIC, dirigit per Ramon Tort, i que acosta al públic a aquesta agrupació jove. El film es passarà el divendres dia 1 a partir de les 22’30 al Riurau d'Arnauda i té entrada gratuïta.
Seguint amb el cartell del festival, el diumenge dia 3 arriba la carismàtica veu de Carmen Souza, una cantant portuguesa amb arrels capverdianes que recorda a Nina Simone, Billy Holliday, Sarah Vaughan i Carmen McRae.
Souza presenta un repertori ampli, ric en matisos i uns registres que abasten des de la sensualitat i la malenconia a l'espontani, desenfadat i divertit.
L'últim dels concerts arriba de la mà del trompetista americà Christian Scott, clarament influenciat per Bob Dylan, Jimmi Hendrix i Milers Davis, del que diuen és el seu hereu més acreditat. El jove trompetista ha demostrat una capacitat tot terrè per a moure's en totes els estils, des del jazz al pop, passant pel funk o el rock. El seu talent, i sensibilitat són un atractiu tant per als adeptes a l'hip-hop com per als puristes del jazz i els seus directes són un desplegament de fusió total i energia sense límits. A Xàbia arribarà amb el seu sextet format per Braxton Cook (saxo), Matthew Stevens (guitarra), Lawrence Fields (piano), Kristopher Funn (baix) i Corey Fonville (bateria), a més de la cantant convidada Isadora Mendez.
El Xàbia Jazz afronta aquesta edició amb un pressupost de 80.000 euros i manté el preu de les seues entrades en 15 euros (40 l'abonament), amb possibilitat d'adquirir-se anticipadament per instant tiquet. Segons ha assenyalat la regidor de Cultura de Xàbia, Empar Bolufer, el Patronat de Turisme Costa Blanca ha concedit una important subvenció a l'esdeveniment de 15.000 euros i la Conselleria de Cultura també ha garantit ajuda econòmica.
Boluder ha afegit que enguany, el festival recupera l'animació de la banda itinerant Dixiland, que recorrerà diferents punts del municipi animant a la gent a assistir als concerts, i també compta amb el suport de l'associació de comerciants del Centre Històric.
Per la seua banda, el director artístic del festival, Kiko Berenguer, ha destacat la gran qualitat de totes les actuacions i ha animat a tots els aficcionats a que gaudisquen dels concerts.

Consulta el cartell