El documental “Art i Mort al Montgó”, disponible en cinc idiomes gràcies a Amics del Museu de Xàbia

25 jun 2014 Els voluntaris acosten al públic internacional les troballes arqueològiques de la Cova del barranc de Migdia

El documental “Art i Mort al Montgó”, que acompanya a l'exposició permanent sobre les troballes arqueològiques a la Cova del barranc de Migdia ja es pot escoltar en cinc idiomes (anglès, francès, alemany, castellà i valencià) gràcies a l'associació Amics del Museu de Xàbia (AMUX).
Segons indiquen des d'aquest col·lectiu, el seu soci Fabio Bezoari ha realitzat una versió més curta que la versió original i més acadèmica feta per la Fundació Cirne. En aquesta nova, d'una durada més reduïda (7,5 minuts), es repassen les excavacions que van portar als importants descobriments arqueològics del eneolític a la Cova del Barranc del Migdia. Amux ha penjat la seua versió en el seu canal “amuxabia” de YouTube para aquells que vulguen fer un visionat previ a la visita a l'exposició o veure el vídeo de nou i ho han preparat a temps perquè tots els que visiten Xàbia aquest estiu compten amb aquesta informació en els seus idiomes.
La Cova del Barranc del Migdia ha tret a la llum evidencies de vida humana datades uns 5.000 anys arrere, incloent les cerimònies funeràries que daten del tercer mil·lenni Abans de Nostra Era o i alguns de les millors pintures rupestres que es troben en la zona.
L'exposició explica les importants característiques de les restes que s'han trobat en la cova, així com els que mostren tot el procés d'excavació i posterior catalogació i anàlisi dels descobriments. Una simulació de la realitat virtual permet als visitants experimentar l'interior de la cova, que és quasi impossible visitar a causa de la seua difícil posició a la part alta dels penya-segats. Molta de la informació en l'exposició està disponible en anglés, a més de la del vídeo.