El Festival Internacional de Xàbia segueix creixent i arriba als 26 països representats

11 jun 2014 Aquesta festa de la interculturalitat, que porta la cultura i gastronomia de mig món, se celebra del 26 al 28 de juny en l'Avinguda Augusta

El Festival Internacional de Xàbia és a punt de complir 20 anys i segueix creixent. Avui l'associació cultural que ho organitza ha presentat la XIX edició, que se celebra del 26 al 28 de juny en l’Avinguda Augusta, i que incorpora a cinc nous països com són Grècia, Àustria, Turquia, Cuba i Mèxic.
El president de l'associació, Raúl de Lope, ha avançat algunes de les activitats d'aquest esdeveniment que té darrere a desenes de persones que treballen dur i amb entusiasme des del mes de setembre per a ara poder oferir tres dies de festa multicultural. Entre les actuacions que abrigallen al festival destaquen la d'un grup de mariachis juntament amb l'imitador oficial de Luis Miguel; el grup de jazz d'Enric Peidro, escolars, les ballarines d'En Danza o grups com Black Glitter, Rain & Crisis, Srikland, o els balls regionals de Filipines. També hi haurà disco mòbil i un taller perquè xiquets aprenguen a fer pizza. L'obertura del recinte firal, en el qual hi haurà 26 stands en els quals els països publiciten els encants de cada terra i venen els seus plats i begudes típiques serà a les 18 hores, encara que les activitats d'animació començaran sobre les 20 hores, ha indicat De Lope, qui ha aprofitat per a agrair el paper dels sponsors que segueixen recolzant el Festival Internacional en temps difícils per a l'empresa.
Al costat dels llocs de Madagascar, Grècia, Àustria, Ucraïna, Argentina, Itàlia, Filipines, Indonèsia, Perú, Equador, França, Alemanya, Suïssa, Turquia, Anglaterra, Espanya, Mèxic, Bèlgica, Veneçuela, Cuba, el Marroc, Uruguai, Brasil i Colòmbia hi haurà també dels Bombers Voluntaris de Balconada al Mar, la Casa d'Andalusia i de la pròpia Xàbia, gestionat pel departament de Turisme. El seu responsable, Antonio Miragall, ha explicat que a més de la publicitat turística del municipi, hi haurà un lloc de gastroxabia, amb la participació d'empresaris locals de l'hostaleria. El regidor ha felicitat als organitzadors per l'èxit del festival i ha destacat el que ha guanyat l'esdeveniment des que se celebra de forma independent dels Fogueres. No en va, són unes 30.000 persones les que cada any visiten aquesta fira.
També l'alcalde, José Chulvi, ha destacat el paper d'aquesta associació, que representa la imatge d'un municipi amb una població nodrida de més de 80 nacionalitats que té una convivència pacífica i enriquidora. Chulvi ha assenyalat que el Festival Internacional és una eina “perquè coneguem millor la terra dels nostres veïns i que ens ajuda a construir una Xàbia més solidària i intercultural”.