Amjasa revisa els quasi 400 hidrants del terme de Xàbia

11 jun 2014 L'hídrica regala una tablet a Protecció Civil perquè poden accedir a l'aplicació en la qual tenen geolocalitzats tots els enganxes a la xarxa

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, està revisant els quasi 400 punts hidrants existents en el municipi amb la finalitat de que estiguen perfectament operatius en el cas que es produïsca una situació d'emergència. El passat mes de setembre, Protecció Civil va preparar una aplicació informàtica en la qual estan geolocalitzats tots aquests punts d'accés a la xarxa hídrica; Amb aquesta eina (que a més de a Amjasa es va facilitar a la Policia Local, Bombers i Bombers Voluntaris de Balcón al Mar) quan arriben a una emergència, activen un dispositiu amb gps i, en base a la seua posició, poden saber quins hidrants són els més propers per a atendre la demanda d'aigua.
A partir d'aquesta base de dades, Amjasa ha realitzat un treball de revisió de totes aquestes boques d'aigua, reparant les avariades i substituint algunes de les quals s'han deixat fora de servei. Dels 372 hidrants registrats, s'han posat a punt un total de 334, quedant pendents per a aquest mes els 38 de l'entorn de Via Augusta. Amb açò, l'empresa municipal plasma el seu compromís amb la protecció del medi ambient i la seua col·laboració amb els cossos voluntaris que vetlen per la seguretat a Xàbia. I és que, a més, Amjasa ha regalat als voluntaris de Protecció Civil una tablet perquè puguen accedir a aquesta aplicació. Avui el conseller delegat de l'empresa, Josep Lluis Henarejos, ha fet entrega del nou dispositiu al president de Protección Civil de Xàbia, Juan Carlos Caballero.

Fa uns mesos també va donar una autobomba nova als bombers voluntaris