Amics del Museu s'acosta al passat islàmic de Xàbia

10 jun 2014 L'associació programa una conferència el divendres 20 de juny a càrrec de l'arqueòleg Josep Castelló

L'associació Amics del Museu de Xàbia (AMUX) segueix amb les seues activitats de divulgació històrica i ha programat per al divendres 20 de juny una nova conferència sobre el passat de la vila i la comarca. Serà l'arqueòleg Josep Castelló qui amb la seua xarrada “El Món Islàmic a Xàbia i la Marina Alta” acoste als assistents a l'època andalusina i les seues petjades.
La conferència és a les 19’30 hores en la sala d'actes del museu Soler Blasco, amb accés lliure, i serà en castellà amb aclariments en anglès.
Castelló farà un breu repàs a la presència dels musulmans en la nostra geografia, des de la seua arribada a la Península l'any 714 fins a la conquesta cristiana de Dénia el 1244. Es farà un recorregut per les diferents etapes de govern andalusí, des de l'emirat i califat, l'important període de la taifa de Dénia i les etapes almoràvit i almohade. Així mateix es parlarà del tipus de poblament, la cultura material que ens ha arribat amb les excavacions arqueològiques, els cultius que van introduir i la societat i costums de la població andalusina.
AMUX avança que enguany Al-Andalus també serà el tema central del seu sopar d'estiu.