Pau Ruíz guanya l'II Concurs Comarcal de vi artesà organitzat per Terra Xàbia

10 jun 2014 Pedro Mata s'erigeix com a vencedor local i Salvador Cruanyes triomfa amb el seu moscatell

El Mercat Municipal de Xàbia va acollir aquest dissabte l'II Concurs Comarcal de vi artesà, un certamen que va reunir a productors de Xàbia, Gata, Xaló i Benissa. Aquesta jornada va conjuminar competició amb un esmorzar de germanor, en el qual van participar uns 30 aficionats, i que va incloure un tast dels brous participants.
Després de l'esmorzar, un jurat compost per quatre sumillers locals, un tècnic comarcal i un representant de Terra Xàbia, ens organitzador del concurs, va decidir que el guanyador de la secció de negres fóra Pau Ruíz, de Gata de Gorgos, i qui va presentar un negre tempranillo a força de va giró, merlot i tintorera. El segon lloc va ser para José Ortolá, de Benissa, qui va oferir un vi de shirah, merlot i cabernet; mentre el tercer lloc va ser per al xabiero Salvador Cruanyes, qui també va ser proclamat guanyador en la secció de vi blanc amb el seu moscatell.
En l'apartat de local, el guanyador va ser Pedro Mata, que va presentar un negre tempranillo, i el premi especial a la variant giró va ser para Francesc Catalá, també de Xàbia.
Des de la regidoria d'Agricultura de Xàbia, Juan Luis Cardona ha destacat el bon ambient que es va viure en aquest concurs i l'animació que va generar aquest esdeveniment en el mercat. Cardona ha assenyalat que, després de donar el salt a nivell comarcal, espera que aquest concurs es vaja consolidant i es convertisca en una cita per a reunir a tots els productors de vi artesà.