Xàbia aprova projectes d'obres públiques per valor d'un milió d'euros

09 jun 2014 La junta de Govern inicia els expedients de l'obertura del carrer Vicenza, la reurbanització de Via Augusta i una nova plaça en Duanes

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha desbloquejat avui tres importants projectes que suposaran una inversió municipal d'al voltant d'un milió d'euros, provinent del romanent de tresoreria del passat exercici.
En primer lloc s'ha aprovat el projecte tècnic per a la urbanització d'un tram del carrer Vicenza, que comportarà la demolició d'un habitatge en estat de ruïna (coneguda com a Vila Sarita) i que el Consistori acaba d'adquirir als seus propietaris. Després de derrocar aquest immoble, el carrer Vicenza es podrà perllongar fins a connectar amb el Muntanyar, un projecte que suposarà una inversió municipal de 228.500 euros.
Un altre expedient que comença avui la seua tramitació és el relatiu a l'adequació com a plaça pública de la parcel·la municipal entre carrer Pescadors i Almirall Bastarreche (solar on abans estava l’ antiga caserna de la Guàrdia Civil, que va ser derrocada en 2007). El Consistori crearà en aquest lloc, al costat del passeig de la platja de la Grava, un espai d'ús públic amb mobiliari i arbrat. El pressupost d'aquesta obra és de 120.000 euros.
El tercer projecte d'envergadura comença a solucionar un dels problemes urbanístics més complexos que ha assumit aquesta Corporació; la terminació de la Via Augusta, un important vial que va ser executat per trams a càrrec de diferents promotores sense criteris unificats. Ara l'Ajuntament s'encarregarà de reurbanitzar el catalogat com a tram 1 de Via Augusta (entre la confluència amb el carrer Venècia i l'IES número 1), un projecte dotat amb quasi 700.000 euros i que permetrà canviar les voreres, l'enllumenat públic i ordenar els vials i la zona verda.
Tant l'alcalde, José Chulvi, com el regidor d'Obres, Paco Torres, han indicat que l'execució d'aquestes obres no començarà fins a d'aquí a uns mesos (en cap cas durant l'estiu) posat que el tràmit autoritzat avui és el que obri el primer pas, el procés de contractació. L'alcalde ha manifestat que és molt important poder per fi desbloquejar tres projectes com els aprovats, ja que es que dotarà als veïns del barri de Duanes amb una nova plaça pública per al seu gaudi, es podrà finalment obrir al mar el carrer Vicenza, cosa pendent des de fa més d'una dècada, i finalment, millorar la imatge global i la seguretat d'un espai com és la Via Augusta.

Pas vianants al Pla

També en la junta d'avui s'ha autoritzat una altra obra de menor calat però que suposarà una millora en la seguretat vial de la carretera Cap de la Nau-Pla. En concret es pintarà un nou pas de vianants a l'altura de la connexió amb Via Augusta , un pas molt transitat per caminants i ciclistes que ara creuen la carretera per un pas subterrani. Aquest pas de vianants serà el segon que es crea en Avinguda del Pla i atén també una dels suggeriments rebuts del Consell dels Xiquets. Aquesta obra, amb 13.000 euros de pressupost, sí començarà en breu.